Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών – Εγκαίνια ‘Εκθεσης

Μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις της εικαστικής περιόδου 2016-2017 άνοιξε τις πύλες της την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών, παρουσία δεκάδων φίλων των εικαστικών.

 

Στη Δημοτική Πινακοθήκη φιλοξενούνται  έργα των  τριών ξεχωριστών σύγχρονων δημιουργών, Στέφανου Δασκαλάκη, Μιχάλη Μαδένη και Γιώργου Ρόρρη, τα οποία θα εκτίθενται έως και το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017.

 

Στα έργα που εκτίθενται, ο άνθρωπος βρίσκεται στο επίκεντρο , μέσα από τον ξεχωριστό τρόπο που ο κάθε ένας από τους ζωγράφους τον προσεγγίζει , με το ιδιαίτερο προσωπικό του ύφος, προσδίδοντας σε αυτά, επέκταση και ποιότητα , η οποία διευρύνει αυτό που παραλάβαμε από τους παλαιότερους.  

 

Τα έργα της έκθεσης παραχωρήθηκαν ευγενώς από την Εθνική Πινακοθήκη ‐ Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, το Μουσείο Βορρέ, τους συλλέκτες Μαρίνα Λαμπράκη‐Πλάκα (Διευθύντρια Εθνικής Πινακοθήκης), Σωτήρη Φέλιο, Θανάση Μιχαηλίδη, Γιώργο και  Αλίνα Δημαράκη

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές ξεναγήσεις για το κοινό από τους ίδιους τους δημιουργούς τις εξής ημερομηνίες:

*Δευτέρα 14 Νοεμβρίου Από τον ζωγράφο Μιχάλη Μαδένη, στις 19.00

*Δευτέρα 28 Νοεμβρίου Από τον ζωγράφο Γιώργο Ρόρρη, στις 19.00

*Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου Από τον ζωγράφο Στέφανο Δασκαλάκη, στις 19.00

Δημοτική Πινακοθήκη Μαιζώνος 110. (ισόγεια αίθουσα Βιβλιοθήκης)

Ώρες λειτουργίας Τρίτη-Παρασκευή 8.30-14.30. Σάββατο 10.00-14.00

                                 Κυριακή & Δευτέρα κλειστά