Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών – Εκθεση

Μοναδική ήταν η ανταπόκριση του φιλότεχνου κοινού της Πάτρας, στην πρώτη ανοιχτή για το κοινό ξενάγηση που διοργάνωσε η Δημοτική Πινακοθήκη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο φιλοξενίας της έκθεσης των τριών σύγχρονων δημιουργών Στέφανου Δασκαλάκη, Μιχάλη Μαδένη και Γιώργου Ρόρρη (7 Νοεμβρίου 2016 , 7 Ιανουαρίου 2017).

 

Ο κύκλος των παράλληλων εκδηλώσεων, άνοιξε με την ξενάγηση για το κοινό, από τον ζωγράφο Μιχάλη  Μαδένη. Η πρώτη ανοικτή ξενάγηση από τον εικαστικό Μιχάλη Μαδένη, προσέλκυσε πάνω από 150 άτομα.

 

Ο Μιχάλης Μαδένης,, με την  εμπειρία του ως υπεύθυνος στον τομέα των  εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου από το 2003, προκάλεσε το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων  δημιουργώντας μια φιλική ατμόσφαιρα και  μια ενδιαφέρουσα συνομιλία.

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι μέσα από ένα   παιχνίδι ερωτήσεων και απαντήσεων κατάφερε να βάλει το κοινό του  σε μια διαδικασία προσέγγισης και κατανόησης ενός έργου τέχνης, ενεργοποιώντας τις δικές τους αισθήσεις  και συναισθήματα. 

 

Μέσα από αυτή την διαδικασία ο καλλιτέχνης δημιούργησε παράλληλα μια συναισθηματική γέφυρα με  κοινό,  έτσι ώστε αυτό να κατανοήσει  και αισθανθεί  την  κατάσταση που ο ίδιος  βρισκόταν, την στιγμή της δημιουργίας του κάθε έργου

 

 

Οι επόμενες ανοικτές ξεναγήσεις από τους άλλους δύο δημιουργούς των έργων της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα, με την ξενάγηση από τον Γ. Ρόρρη  και τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, επίσης στις 7.00 το απόγευμα από τον Στ. Δασκαλάκη 

 

Η  ξενάγηση από τους δημιουργούς, δίνει την δυνατότητα στο κοινό της πόλης, να γνωρίσει προσωπικά τους ίδιους και το έργο τους.

 

Παράλληλα, συμβάλλει  στην  ανάπτυξη της εικαστικής παιδείας, αναδεικνύοντας τον εκπαιδευτικό ρόλο της Δημοτικής Πινακοθήκης.

 

 

Τα έργα της έκθεσης παραχωρήθηκαν ευγενώς από την Εθνική Πινακοθήκη ‐ Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, το Μουσείο Βορρέ, τους συλλέκτες Μαρίνα Λαμπράκη‐Πλάκα (Διευθύντρια Εθνικής Πινακοθήκης), Σωτήρη Φέλιο, Θανάση Μιχαηλίδη, Γιώργο και  Αλίνα Δημαράκη

Την έκθεση επιμελείται ο ζωγράφος Νίκος Καλατζής

Δημοτική Πινακοθήκη Μαιζώνος 110. (ισόγεια αίθουσα Βιβλιοθήκης)

Ώρες λειτουργίας Τρίτη-Παρασκευή 8.30-14.30. Σάββατο 10.00-14.00

                                 Κυριακή & Δευτέρα κλειστά