Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών – Εκθεση

Με την πραγματοποίηση της δεύτερης  ανοικτής ξενάγησης για το κοινό, στην έκθεση ζωγραφικής με  έργα των ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ –  ΜΑΔΕΝΗ  – ΡΟΡΡΗ,  η οποία θα πραγματοποιηθεί από  τον  εικαστικό  Γιώργο Ρόρρη, τη Δευτέρα 28  Νοεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα,  η Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών συνεχίζει το ξεχωριστό της έργο στο χώρο των εικαστικών .

 

Ο κύκλος των  ξεναγήσεων από τους  δημιουργούς των έργων της  έκθεσης, δίνει την δυνατότητα στο κοινό, να γνωρίσει τόσο αυτούς όσο και το έργο τους, ενώ συμβάλλει  στην  ανάπτυξη της εικαστικής παιδείας, αναδεικνύοντας έτσι και τον εκπαιδευτικό ρόλο της Δημοτικής Πινακοθήκης.

 

Η Δημοτική Πινακοθήκη για την κάλυψη της αυξημένης προσέλευσης του κοινού στην έκθεση των σύγχρονων δημιουργών Δασκαλάκη, Μαδένη και Ρόρρη, θα λειτουργεί με νέο ωράριο το οποίο διαμορφώνεται ως εξής

Τρίτη έως Σάββατο 10.00π.μ -3.00μ.μ

                                 Τρίτη και Παρασκευή 6.00μ.μ-9.00μ.μ

 

                                 Κυριακή & Δευτέρα κλειστά 

 

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΡΡΗΣ

 

Ο Γιώργος Ρόρρης γεννήθηκε στον Κοσμά Κυνουρίας το 1963. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, με δασκάλους τον Παναγιώτη Τέτση και τον Γιάννη Βαλαβανίδη (1982-1987). Συνέχισε τις σπουδές του στην École Nationale Supérieure des Beaux-Arts στο Παρίσι με δάσκαλο τον Λεονάρντο Κρεμονίνι (1988-1991), με υποτροφίες του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αδερφών Π. Μπακαλά. 

Συνεργάστηκε με το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Άποψη (1996–2002) και από το 2002 συνεργάζεται με την Ομάδα Τέχνης Σημείο, διδάσκοντας ζωγραφική.

Το 2001 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο «Νέος Ζωγράφος κάτω των 40 ετών» και το 2006 έλαβε τιμητική διάκριση για το σύνολο του έργου του από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης». 

Έχει παρουσιάσει περιορισμένο αριθμό ατομικών εκθέσεων, κυρίως στην Αθήνα, με σταθερή συνεργασία με την Αίθουσα Τέχνης Μέδουσα, αλλά και στο Παρίσι (1996) και στη Νέα Υόρκη (2004). Συμμετείχε στην έκθεση Για ένα νέο Ουμανισμό, που επιμελήθηκε η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα στο Espace des Esselieres (Villejuif, Παρίσι, 1990) και σε πολλές άλλες ομαδικές εκθέσεις και διεθνείς διοργανώσεις, σε Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Η.Π.Α., κ.α. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

 

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

2016         Συλλογή Σωτήρη Φέλιου. Γιώργος Ρόρρης Η κρυμμένη εικόνα, Αθήνα
2007
    Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, Αθήνα

2004    Portraits and Nudes. The Foundation for Hellenic Culture, Νέα Υόρκη

2000    Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, Αθήνα

1996    Galerie Flak, Παρίσι

1993    Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης & Mέδουσα + 1 Αθήνα
1988
    Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, Αθήνα

 

Τα έργα της έκθεσης παραχωρήθηκαν ευγενώς από την Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, το Μουσείο Βορρέ, τους συλλέκτες Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα (Διευθύντρια Εθνικής Πινακοθήκης), Σωτήρη Φέλιο, Θανάση Μιχαηλίδη, Γιώργο και Αλίνα Δημαράκη.

Την έκθεση επιμελήθηκε ο ζωγράφος Νίκος Καλατζής

 

 

Πρόγραμμα οργανωμένων ξεναγήσεων

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΑΤΡΩΝ

 

Δευτέρα 28/11, στις 7 το απόγευμα – Ξενάγηση από τοη Γ. Ρόρρη

Δευτέρα 5/12, στις 7 το απόγευμα – Ξενάγηση από τον Στ. Δασκαλάκη 

 

 

 

 

Δημοτική Πινακοθήκη Μαιζώνος 110. (ισόγεια αίθουσα Βιβλιοθήκης)

 

Νέο ωράριο λειτουργίας Δημοτικής Πινακοθήκης

Ώρες λειτουργίας Τρίτη έως Σάββατο 10.00π.μ -3.00μ.μ

                                 Τρίτη και Παρασκευή 6.00μ.μ-9.00μ.μ

 

                                 Κυριακή & Δευτέρα κλειστά