Δημοτικό Ωδείο Πατρών – Ρεσιτάλ Οmicron trio 3

Με την πραγματοποίηση του ρεσιτάλ  Οmicron  trio 3 συνεχίζονται την προσεχή Τετάρτη (αύριο) 20 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, με την ενεργό συμμετοχή  του Δημοτικού Ωδείου.

Στο ρεσιτάλ το οποίο θα δοθεί με αφορμή και τη συμπλήρωση φέτος 30 χρόνων από την ίδρυση του Δημοτικού Ωδείου συμμετέχουν  η Μ. Μωραϊτη (βιολί),  Γ. Σκριβάνος (φλάουτο)και Α. Soccorsi (πιάνο).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνθέσεις των Franz Doppler, P. I. Tchaikovsky, Jacques Ibert, Ernest Bloch   και Nino Rota  .        

 

Π  Ρ  Ο  Γ  Ρ  Α  Μ  Μ  Α

«Omicron trio3»

Α΄Μέρος

 

Franz Doppler –         Andante et Rondo, Op. 25  – (1821-1883)

                                        Φλάουτο, βιολί, πιάνο

 

P. I. Tchaikovsky –    Melodie Op. 42, No.3

                                         Βιολί, πιάνο

 

Jacques Ibert –           Deux Interludes

                                         Andante espressivo

                                      Allegro vivo

                                        Φλάουτο, βιολί, πιάνο

Β΄Μέρος

Franz Doppler –       Fantaisie Pastorale Hongroise, Op.26

                                       Φλάουτο, πιάνο

Ernest Bloch            Nigun’ from Baal Shem

                                      Βιολί, πιάνο

Nino Rota  –              Trio –

                                     Φλάουτο, βιολί, πιάνο

 

Μυρτώ Μωραϊτου

Η Μυρτώ Μωραϊτου ξεκίνησε τις σπουδές της στο βιολί σε ηλικία 4 χρονών στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών στην τάξη της Μαριάννας Σαφάροβα και αποφοίτησε στα 19 της από την τάξη της Όλγας Μίλκοβα με άριστα. Συνέχισε τις σπουδές της στην τάξη της Νίνας Πατρικίδου και τώρα τελειώνει το Master στο Rotterdam της Ολλανδίας στο Codarts University of Arts στην τάξη των Igor Gruppman και Vesna Gruppman. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια με διακεκριμένους βιολιστές όπως ο  S. Kravtchenko, o H. Zack, o G. Zieschlin,

 Έχει λάβει μέρος σε ορχήστρες όπως η National Jugendorchester of the Netherlads και η Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων.

 Ως σολίστ έχει συνεργαστεί με την «Ορχήστρα Πατρών» υπό την διεύθυνση του μαέστρου Saulius Sondeckis. Έχει εμφανιστεί σε σημαντικά τηλεοπτικά προγράμματα σε Ελλάδα και Ολλανδία όπως το Vrije Geluiden. Από το 2013 παίζει με βιολί του Jo. Baptista Ceruti που της έχει παραχωρηθεί από το Nationaal Muziekinstrumenten Fonds της Ολλανδίας.

Γιώργος Σκριβάνος Έχει αποφοιτήσει από την Βασιλική Μουσική Ακαδημία της Χάγης στην Ολλανδία παίρνοντας τους τίτλους του Diploma Bachelor of Music και του Master in Music Performance με καθηγητές φλάουτου τους Rien de Reede, Thies Roorda, Emily Beynon, Kersten McKall και Patricia Morris.

  Παρακολούθησε τον κύκλο μαθημάτων εξειδίκευσης στη σύγχρονη μουσική και τις σύγχρονες τεχνικές του φλάουτου στο Conservatorio della Svizzera Italiana στο Lugano στην Ελβετία ,με καθηγητή τον Mario Caroli.   Έχει πάρει επίσης Δίπλωμα φλάουτου με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ παμψηφεί στη τάξη φλάουτου της καθηγήτριας Iwona Glinka στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών.

Συμμετείχε ενεργά με υποτροφία στο σεμινάριο ACANTHES στο Metz της Γαλλίας με καθηγητή τον Mario Caroli με εξειδίκευση στη σύγχρονη μουσική και ακόμα σε σεμινάρια με τους Peter Lukas Graf, Trevor Wye,  William Bennett, Phillipe Pierlotte, Will Offermans, Susan Milan, Lisa Ruoho. Έχει δώσει συναυλίες μουσικής δωματίου και recitals με διάφορα μουσικά σύνολα σε Ελλάδα , Ολλανδία και Γαλλία και έχει συμπράξει ως νέος σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Στέφανου Τσιαλή όπως επίσης και ως σολίστ με την Ορχήστρα Πατρών με μαέστρους τους Saulius Sondeckis , Θεόδωρο Αντωνίου και τον Δημήτρη Μποτίνη.

Επίσης συμπράττει με το ensemble σύγχρονης μουσικής της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών ,με την Συμφωνική Ορχήστρα της Βασιλικής Ακαδημίας της Χάγης , την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων , την Ορχήστρα Πατρών ,το Εθνικό Θέατρο και την ορχήστρα της παιδικής σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.  Ήταν  μέλος της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Έχει δημιουργήσει το Omicron Ensemble με το οποίο πραγματοποιεί συναυλίες και art performances κυρίως με ρεπερτόριο της σύγχρονης εποχής .

 

Ο Alessandro Soccorsi γεννήθηκε στην L’Aquila το 1982 όπου και  αποφοίτησε από το Ωδείο “A.Casella” της Άκουιλα το 2003. Στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές του στην «Ακαδημία Τεχνών» στη Ρώμη με τον πιανίστα Konstantin Bogino και έπειτα μετακόμισε στην Ολλανδία το 2008, όπου σπούδασε στην Βασιλική Μουσική Ακαδημία στη Χάγη με τον πιανίστα Ναούμ Grubert και πήρε τον μεταπτυχιακό του τίτλο Master of Music.

Ο Alessandro έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην  Ευρώπη ως σολίστ αλλά και με σύνολα σε πολλά φεστιβάλ, το ραδιόφωνο και μουσικές εκδηλώσεις, όπως το «Pietre Che cantano 2008″ στην πόλη L’Aquila , “XVIII TEMPORADA Musical de la UdL”στην Lleida στην Ισπανία, το “Muziekzomer Festival” και στο Φεστιβάλ Liszt όπου έπαιξε το 2ο Κοντσέρτο για πιάνο του Λιστ. Το ρεπερτόριό του καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα σύγχρονων συνθετών, όπως Boulez, Jolivet, Sollima και Vivier και έχει συμπράξει ως σολίστ στα Φεστιβάλ “The age of Boulez” το οποίο οργανώθηκε από το Ίδρυμα  “ Boulez Foundation” , στο“ Dag in de Branding “ στην Χάγη και στο “Leidse Hofjes Concerten”. Εμφανίστηκε ως μέλος του ASKO Schoenberg Ensemble στην Concertgebouw του Άμστερνταμ για την συναυλία “Zaterdag Matinee», ως σολίστ με την Ορχήστρα Brabant  στην Muziekgebouw στο Eindhoven και συμμετείχε για αρκετές συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ιταλία .Έχει συνεργαστεί ως συνοδός με μουσικούς όπως ο Angelo Persichilli στο “Φεστιβάλ delle Nazioni”, τον  Andrea Oliva όπως επίσης σε  σεμινάρια φλάουτου με τον William Bennett στο Άμστερνταμ,τον  Rien de Reede στην πόλη L’Aquila και φαγκότου με τον Sergio Azzolini στην Βασιλική Μουσική Ακαδημία στη Χάγης. Πρόσφατες συνεργασίες περιλαμβάνουν συνοδείες για τα έγχορδα, πνευστά και κρουστά στο Ωδείο “A.Casella” στην πόλη L’Aquila για το 2011 και το 2012, το Opera2day, 4ο και 5ο Διεθνές Φεστιβάλ και Σεμινάρια που διοργάνωσε η «Mozart Italia Terni”.

Από το 2012 ο Alessandro συνεργάζεται με την Ορχήστρα Νέων της Ευρώπης και την Ορχήστρα Νέων της Ολλανδίας ως συνοδός.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ”;}