Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας. Συνεχίζεται το αφιέρωμα στον Κύπριο δημιουργό Χαράλαμπο Θεμιστοκλέους «Ο Ζωγράφος, ο Γλύπτης, ο Δάσκαλος»

Μετά την επιτυχή πραγματοποίηση των εγκαινίων των εκθέσεων «Χαράλαμπος Θεμιστοκλέους, Ο Ζωγράφος, ο Γλύπτης, Ο Δάσκαλος» στο κτήριο του Σκαγιοπουλείου και «Τιμή στον Δάσκαλο» με έργα των μαθητών του στην Αγορά Αργύρη, που οργανώθηκαν από το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, τον  Σύνδεσμο Αχαϊας-Κύπρου «Αχαιών Ακτή» και την Ένωση Εικαστικών Πάτρας και οι οποίες τελούσαν υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνεχίζεται το αφιέρωμα στον Κύπριο δημιουργό, με την οργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων.

Την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014, ο Χρήστος Κουτσούκης, μαθητής του από το 1982 και καταξιωμένος σήμερα ζωγράφος και εκπαιδευτικός, θα παρουσιάσει την «εικαστική πορεία του Χαράλαμπου Θεμιστοκλέους, μέσα από την ματιά ενός εικαστικού.

Την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014, θα συμπαρουσιαστεί ένα διεπιστημονικό progect από την Ιωάννα Πλέγα, και τον  Αριστομένη Χατζήπαπα, για την λογοτεχνική επιμέλεια και την επιμέλεια εικονογράφισης ενός κειμένου.

Την Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014, η Δήμητρα Παπαθεοδώρου θα παρουσιάσει μια σύγχρονη εκδοχή εικαστικής δημιουργίας, το «Μail art».

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αγορά Αργύρη στις 20.00.  

Επίσης θα λειτουργήσουν εργαστήρια για παιδιά, στο Σκαγιοπούλειο και την Αγορά Αργύρη, από τους εικαστικούς: Χρυσάνθη Βανταράκη, Ελένη Ζαβέρδα, Ανδρέα Κασπίρη, Ανδριάνα Μαλτέζου, Μαρίζα Μαρινοπούλου, Διονύσιο Παντελή και Κανέλλα Στασινοπούλου.