Διεθνές Φεστιβαλ Πάτρας: “Ιφιγένεια εν Ταύροις” – Μια βραδιά διαφορετική στο Εργοστάσιο Τέχνης – Εκατοντάδες θεατές στην παράσταση (ΦΩΤΟ

Το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας φιλοξένησε το βράδυ της Τετάρτης (χθες), στο Εργοστάσιο Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος»  μια εξαιρετική παράσταση, την οποία απόλαυσαν εκατοντάδες  φίλοι του θεάτρου και της Αρχαίας Τραγωδίας.

Με την «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη, ένας εκ των κορυφαίων θεσμών της χώρας συνέχισε τη φετινή του διαδρομή και στην ενότητα του θεάτρου. Αυτή τη φορά, παρουσιάζοντας ένα έργο του Έλληνα τραγικού ποιητή και ενός εκ των τριών μεγάλων δασκάλων του αττικού δράματος στο αρχαίο Ελληνικό θέατρο.

Η παράσταση ανέβηκε σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη και μετάφραση Γιώργου Ιωάννου, με τις ερμηνείες της Λένας Παπαληγούρα, του Μιχάλη Σαράντη, της Χάρις Αλεξίου, του Νίκου Ψαρρά, του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, του Προμηθέα Αλειφερόπουλου και της Κίττυ Παϊταζόγλου, μαζί με τον εξαμελή χορό, να αναδεικνύουν ένα κόσμο όπου το παρελθόν και το παρόν βρίσκουν «κοινή περπατησιά», «αναζητώντας» το πως ξεφεύγει ο άνθρωπος από το παρελθόν και τη μοίρα του, μέσα στα συντρίμμια του Πελοποννησιακού Πολέμου, σε μια περίοδο κρίσης  που θυμίζει έντονα κάτι από τη σημερινή.

Στον «κατάμεστο» χώρο του Εργοστασίου Τέχνης, το κοινό παρακολούθησε μία παράσταση χωρίς «φτιασίδια»,  δήθεν εντυπωσιασμούς και σκηνοθετικά τεχνάσματα. Μία παράσταση με εξαιρετικές ερμηνείες, που ακολούθησε το δρόμο της λιτότητας αποφεύγοντας μεθόδους «εκσυγρονισμού».

Την παράσταση παρακολούθησε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι Οργανισμών του Δήμου, Δημοτικοί και Διαμερισματικοί σύμβουλοι και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.