Δύο ημέρες γεμάτες θέατρο και κόσμο στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο Πάτρας για τις παραστάσεις “Ιφιγένεια εν Αυλίδι” και “Περσέας και Ανδρομέδα” – ΦΩΤΟ

Το Δημοτικό θερινό Θέατρο της Πάτρας το διήμερο 5 και 6 Σεπτεμβρίου (Δευτέρα-Τρίτη) αποτέλεσε για μία ακόμα φορά σημείο αναφοράς  στα θεατρικά δρώμενα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ το ανοιχτό θέατρο της οδού Ρίτσου κατακλύστηκε από κόσμο που παρακολούθησε δυο ξεχωριστές παραστάσεις με αποδέκτες μικρούς και μεγάλους.

Η νέα εβδομάδα των φεστιβαλικών εκδηλώσεων «άνοιξε»  τη Δευτέρα με την παράσταση «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, όπου παρουσιάστηκε ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.  Στο ρόλο της Ιφιγένειας «μάγεψε» η Μαρία Πετεβή, μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της νεότερης γενιάς ηθοποιών. Λάζαρος Γεωργακόπουλος (Αγαμέμνων), Παντελής Δεντάκης (Πρεσβύτης – Αγγελιαφόρος), Ιωάννα Παππά ( Κλυταιμνήστρα ),  Άκης Σακελλαρίου (Μενέλαος), Γιώργος Χρυσοστόμου (Αχιλλέας), Ιουλία Γεωργίου, Σοφία Κουλέρα, Ειρήνη Λαφαζάνη, Ιωάννα Λέκκα, Λένα Μποζάκη, Αγγελική Νοέα, Δανάη Πολίτη, Βικτώρια Φώτα.

Την παράσταση παρακολούθησε η αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Λυδία Καραθανασοπούλου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι οργανισμών και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό.

Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου τη «σκυτάλη» πήρε η παράσταση «Περσέας και Ανδρομέδα» με την Κάρμεν Ρουγγέρη να σκηνοθετεί και παρουσιάζει την πιο παραμυθένια ιστορία της Μυθολογίας μας. Μία παράσταση που είχε αποδέκτες μικρούς και μεγάλους.

Το κοινό που κατέκλυσε το θέατρο για δεύτερη κατά σειρά ημέρα παρακολούθησε ένα «παραμύθι» που ξεκινούσε από τον Δία μεταμορφωμένο σε χρυσή βροχή! Το αγκάλιασμα της χρυσής αυτής βροχής με τη Δανάη, την πεντάμορφη βασιλοπούλα απ’ το Άργος, που έφερε στον κόσμο ένα μωρό. Ένα θεϊκό μωρό, που μεγαλώνοντας έγινε ένας από τους πιο ξακουστούς ήρωες της ανθρωπότητας.

Εκ μέρους του Πολιτιστικού Οργανισμού την παράσταση παρακολούθησε το μέλος του Δ.Σ. Ρένα Σκαρλάτου, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι οργανισμών.