Δύο μέρες γεμάτες μουσική, χορό, τραγούδι και θέατρο Σκιών σε Νεάπολη και Παραλία Πατρών

Η μουσική, ο χορός, το τραγούδι και το θέατρο «Σκιών» «πλημμύρησαν» την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου τις συνοικίες της «Νεάπολης» και της Παραλίας Πατρών, με την ενότητα «Το Φεστιβάλ στις γειτονιές» να αφήνει για μία ακόμα φορά το δικό του αποτύπωμα.
Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στην πλατεία της Νεάπολης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεάπολης πραγματοποιήθηκε συναυλία με την ορχήστρα του Παναγιώτη Φραντζή. Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στον ίδιο χώρο σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραλίας-Προαστείου «η Δράση» πραγματοποιήθηκε συναυλία με την ορχήστρα του Γιάννη Τσίλη.
Παράλληλα, «Το φεστιβάλ στις Γειτονιές» το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραλίας – Πατρών «η Αναγέννηση», πραγματοποίησε συναυλία με την ορχήστρα «ΚουΤουΡου» και παράσταση θεάτρου σκιών από τον Κωνσταντίνο Λαλιώτη.
Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη συνοικία της Νεάπολης το παρών έδωσαν η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Μελετών Έργων Πρασίνου, Καθαριότητας Ανακύκλωσης Νίκος Ασπράγκαθος οι οποίοι απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό, ο αντιπρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του Καρναβαλιού Δημήτρης Δημησιάνος, ο υπεύθυνος του Χορευτικού Χρήστος Γιαννόπουλος, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου της Παραλίας Προαστείου κ. Παύλος Ζαβέρδας.
Στην πλατεία Ζωοδόχου πηγής της Παραλίας Προαστείου όπου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις από τις 3 Σεπτεμβρίου λειτουργεί υπαίθρια έκθεση με έργα στα οποία αποτυπώνονται γειτονιές της πόλης και τοπόσημά της. Τίτλος της έκθεσης «Ένας μεγάλος περίπατος μνήμης και ονείρου στην Πάτρα του 2023».