Δύο ξεχωριστές χειροποίητες συνθέσεις κοσμούν τους χώρους της “Ιχθυόσκαλας”, όπου θα γίνει το Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής (ΦΩΤΟ)

Τη δική τους «σφραγίδα» στους χώρους όπου θα φιλοξενηθεί το Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής που διοργανώνει στην «Ιχθυόσκαλα» ( Νότιο Πάρκο), από την προσεχή Δευτέρα 23 Μαΐου ο Πολιτιστικός Οργανισμός, έβαλαν η Διεύθυνση Πολεοδομικού Έργου του Δήμου και η Κοινωφελής επιχείρηση «Καρναβάλι – Πάτρας».

Στον ήδη διαμορφωμένο χώρο, τοποθετήθηκε η σύνθεση  που αναπαριστά μία «παπαρούνα»  –   αντίστοιχη κοσμεί την πλατεία Γεωργίου από τις παραμονές της πρωτομαγιάς – και μία ακόμα σύνθεση η οποία αναπαριστά  «πεταλούδες».

Οι δύο συνθέσεις είναι χειροποίητες και δημιουργήθηκαν από τα στελέχη του Καρναβαλικού Εργαστηρίου της Πάτρας.  Το Καρναβαλικό Συνεργείο παρότι έχει ως βασικό αντικείμενο την καρναβαλική τέχνη, όπως προκύπτει και από τις συγκεκριμένες δημιουργίες,  με τις παρεμβάσεις του μπορεί να δώσει μια άλλη αισθητική και ύφος σε πολλά σημεία της πόλης.

Στο χώρο έχουν τοποθετηθεί επίσης και οι σημαίες των χωρών από τις οποίες κατάγονται οι γλύπτες που συμμετέχουν στο συμπόσιο (Ελλάδα, Αλβανία, Αρμενία, Συρία και Τουρκία).

*Το συμπόσιο διοργανώνεται  σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και την ΔΕΥΑΠ, θα συνδυαστεί με την παράδοση στην πόλη, ενός νέου χώρου, ο οποίος θα αποτελέσει «κύτταρο» πολιτισμού.

Η είσοδος για το κοινό στο συμπόσιο και τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη.