Εγκαίνια Έκθεσης Παιδικών Τμημάτων Εικαστικού Εργαστηρίου

Με την πραγματοποίηση των εγκαινίων της έκθεσης των παιδικών τμημάτων της σχολικής χρονιάς 2011-2012 το Εικαστικό Εργαστήρι Πάτρας άνοιξε τις πύλες του με στόχο ένα νέο ξεκίνημα, ένα ταξίδι στη δημιουργική σκέψη, μια βουτιά ανάσας σ΄ ένα κόσμο με χρώμα και φαντασία.

Στα εγκαίνια που έγιναν το βράδυ της Τετάρτης 4 Δεκεμβρίου στο κτήριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, παρουσία του Δημάρχου Πατρέων Γ. Δημαρά και του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Ν. Κωστόπουλου, επισημάνθηκε η βούληση του Δήμου να ενισχύσει -παρά τη δυσμενή συγκυρία- τη λειτουργία του εργαστηρίου.

Ο Δήμαρχος Πατρέων αναφερόμενος στην επανεκκίνηση του Εικαστικού Εργαστηρίου, επεσήμανε πως αυτή είναι προϊόν της βούλησης εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής για να έχει η πόλη ένα σημείο αναφοράς ως προς τη δημιουργική έκφραση. Για να συμβεί αυτό -επεσήμανε ο κ. Δημαράς- χρειάστηκε να ξεπεραστούν εμπόδια τα οποία είχαν την αφετηρία τους στην οικονομική συγκυρία. Ο Δήμαρχος της Πάτρας αναφέρθηκε και στη φιλοσοφία που διέπει την επαναλειτουργία του εικαστικού σημειώνοντας πως αυτή στηρίζεται στην αρχή πως η έκφραση μέσα από την τέχνη είναι δικαίωμα όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Ν. Κωστόπουλος τόνισε πως «στόχος είναι το Εικαστικό Εργαστήρι μέσα από το εκπαιδευτικό και εκθεσιακό του τομέα να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο σε φορέα παροχής εναλλακτικών δυνατοτήτων σε επίπεδο πολιτιστικής εκπαίδευσης».

Προσθέτοντας πως «όλες οι προσπάθειες θα κατατείνουν η εικαστική παιδεία στην πόλη να παίξει ξεχωριστό ρόλο. Γι’ αυτό μέσα από τα τμήματα του εργαστηρίου πέραν όλων των άλλων θα διευρύνονται και αναζητούνται η επαφή με τις εικαστικές τέχνες για την εξελικτική πορεία του ατόμου».

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, η πρώην καλλιτεχνική διευθύντρια Κλεοπάτρα Δίγκα, απόφοιτοι του εργαστηρίου, μαθητές και γονείς.