ΕΝΑΡΞΗ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ ΜΕ ΤΟ «JAZZ+ΠΡΑΞΕΙΣ 2014»

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΝΑΡΞΗ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ
ΜΕ ΤΟ «JAZZ+ΠΡΑΞΕΙΣ 2014»

Με δυναμικό τρόπο ανοίγει τις πύλες του το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, με το τριήμερο της τζαζ «Jazz+Πράξεις 2014», την Πέμπτη 29 Μαϊου και ώρα 21.00 στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου.
Δυο εξαιρετικά σχήματα θα ανέβουν στη σκηνή.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΝΑΚΗ-ΑΛΕΚΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ
Η αρχή θα γίνει με την εκφραστική και δυναμική ερμηνεύτρια Αγγελική Τουμπανάκη στην φωνή και τον Αλέκο Ορφανό στο πιάνο (σπουδές και ειδικός έπαινος στο Berklee College of Music της Βοστώνης), που θα μας παρουσιάσουν το πρόγραμμα « “Oh No…” Frank Zappa». Οι δυο μουσικοί πρωτοσυναντήθηκαν με αφορμή το πρώτο αφιέρωμα στο φαινόμενο Frank Zappa που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Half Note, αποτυπώνοντας με φωνή και πιάνο τις ζαπικές τραγουδιστικές φόρμες… “Oh No…”. Προσεγγίζουν τη πολυμορφική, πολυδιάστατη, πολυσχιδή μουσική του Frank Zappa, ακολουθώντας αυτοσχεδιαστικά μονοπάτια, αρμονίες modal, bebop, πολυρυθμικές προεκτάσεις και βοκαλισμούς avant garde.
Χωρίς μίμηση, χωρίς περιορισμούς, απενοχοποιημένα και με βάση την ελευθερία έκφρασης…μουσικές του Frank Zappa με πιάνο και φωνή.
Τα τραγούδια του Frank Zappa αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της μουσικής πολυμορφίας του αλλά και της δαιμόνιας ικανότητάς του, η οποία αποτυπώθηκε στην ιστορία της ροκ και όχι μόνο μουσικής και τον καταξίωσε στην κορυφή της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας.
Ο Frank Zappa δεν έθετε περιορισμούς στη μουσική και τον ήχο του, αντιθέτως το έργο του χαρακτηριζόταν από τη σφραγίδα ενός ιδιοφυούς και ευρύτατης συνθετικής θεματολογίας καλλιτέχνη. Η διάθεσή του για διαρκή καλλιτεχνική αναζήτηση και η μοναδική του ευελιξία ανάμεσα στη ροκ πρωτοπορία και την avant-garde, πρόσφερε ένα σπάνιο και σπουδαίο έργο δημιουργώντας τη δική του, προσωπική μουσική.
Σε αυτό το κλίμα λοιπόν, χωρίς περιορισμούς, μιμήσεις και απλές επανεκτελέσεις, η Αγγελική Τουμπανάκη και ο Αλέκος Ορφανός προσεγγίζουν τον θρύλο επιδιώκοντας να μεταδώσουν την πραγματική και μοναδική ουσία του Frank Zappa.
Θα ακουστούν θρυλικά τραγούδια του Frank Zappa όπως «Τhe duke of prunes», «mom &dad», «ΟhNo», «Uncle Remus», «The torture never stops», «Υο cats», «Lucille has messed my mind up» κ.α.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΤRIO & ΣΑΣΑ ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ
Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς το τρίο του διεθνώς καταξιωμένου σαξοφωνίστα και συνθέτη Δημήτρη Βασιλάκη (σαξόφωνα-φωνή), αποτελούμενο από τον ίδιο και τους Μάνο Σαριδάκη (keyboards) και Mάνο Τζινιόλη (ντραμς), θα συμπράξει σε μια γοητευτική συνύπαρξη με την σπουδαία τραγουδίστρια, πιανίστα και συνθέτρια Σάσα Παπαλάμπρου παρουσιάζοντάς μας ένα απαιτητικό πρόγραμμα με συνθέσεις και των δύο αλλά και απρόοπτες εκπλήξεις. Θα παρουσιάσει κομμάτια από τη βραβευμένη του δισκογραφία στην Candid Records, νέο ακυκλοφόρητο υλικό καθώς και κομμάτια που ερμηνεύει η Σάσα Παπαλάμπρου και που σύντομα θα κυκλοφορήσει την πρώτη της δισκογραφική δουλειά. Ο Μάνος Σαριδάκης είναι πολύ παλιός συνεργάτης από το 1994! και είναι μαζί του και στο Daedalus Project Labyrinth και στο Across The Universe, ενώ ο Πάνος Τζινιόλης ένας από τους νέους Έλληνες drummers είναι εξαιρετικός μουσικός και μόνιμος συνεργάτης της Σάσας Παπαλάμπρου.
Μια εκρηκτική και μοναδική σύμπραξη!
Πάθος, ενέργεια, υψηλή δεξιοτεχνία από μουσικούς με σπάνια παιδεία που μεταμορφώνουν τις νότες σε ατόφια συγκίνηση και μια συναρπαστική τζαζ εμπειρία.
Ο Δημήτρης Βασιλάκης (το BBC τον βάφτισε “Έλληνα Θεό της Jazz”, θρύλοι της τζαζ όπως Abdullah Ibrahim, Ralph Peterson, Andy Sheppard, Marc Johnson, Alfredo Rodriguez, Ed Schuller, David Liebman, Bobby Watson, Jeff Tain Watts, Dan Wall, Essiet Essiet, Ron Affif, Adam Nussbaum, Ron McClure, Jamie Cullum, Sylvia Cuenca, Juliet Kelly, Alex Foster, Milcho Leviev, Tia Fuller, Kim Thompson, Craig Bailey, Deborah Davis, Rex Richardson, Nikolas Simion και πολλοί άλλοι παίζουν και έπαιξαν μαζί του κι εκείνος πλάι τους, ενώ τα διεθνή βραβεία και οι διακρίσεις έρχονται το ένα μετά το άλλο, με διεθνή καριέρα και. ηχογραφήσεις σε μία από τις ιστορικότερες εταιρείες, την Candid Records που εδρεύει στο Λονδίνο) με τους εξαιρετικούς μουσικούς του σε μια εκρηκτική χημεία με την Σάσα Παπαλάμπρου (με πολύ δυναμική πορεία στο χώρο της τζαζ αλλά και του ελληνικού τραγουδιού και πλήθος εμφανίσεων με ευρύτατου φάσματος πρότζεκτ και συνεργασίες).
H δισκογραφία του περιλαμβάνει σπουδαία άλμπουμ «Secret Path» (1999), που εγκωμιάστηκε από Ελληνικό και διεθνή τύπο με εξαιρετική αναφορά στην τζαζ εγκυκλοπαίδεια Penguin, «Daedalus Project – Labyrinth» (2001), που ανακηρύχτηκε το δεύτερο καλύτερο τζαζ άλμπουμ του έτους 2002 για το BBC και έκτοτε αποτελεί αντικείμενο μελέτης σε Αμερικανικά Πανεπιστήμια, «Parallel Lines» (2006) που έτυχε μεγάλης κριτικής αποδοχής από έντυπα όπως οι Jazz Times, είναι αφιερωμένο στον μεγάλο τενόρο σαξοφωνίστα της τζαζ Sonny Rollins και παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων στο Smithsonian Festival στη Washington DC, «Across the Universe» (2011) με εξαιρετικές κριτικές και αφιερώματα από Downbeat magazine και Jazz Times , όπου ο Βασιλάκης τραγουδά και παίζει τραγούδια των Beatles, Doors, Nina Simone, Chet Baker.
Συνεργάζεται με τα πολυτελή αυτοκίνητα Bentley σε φεστιβάλ και συναυλίες παγκόσμια – όπου του παρέχουν αυτοκίνητο οδηγό και φωτογράφο – ενώ το 2013 παράγει μια συλλογή CD με τίτλο «Jazz for Bentley» αποκλειστικά για τους πελάτες της Bentley για τον εορτασμό των 50 χρόνων της Candid Records, που περιλαμβάνει τα καλύτερα κομμάτια της δισκογραφίας του αλλά και ανέκδοτο υλικό.
Ο Δημήτρης Βασιλάκης ταξιδεύει και παρουσιάζει την μουσική του συνεχώς στον κόσμο, από το Λονδίνο στην Νέα Υόρκη, σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ.
Επίσης έχει παίξει για 2 Έλληνες προέδρους δημοκρατίας, 3 πρωθυπουργούς καθώς και για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Bill Clinton κατά την επίσημη επίσκεψη το 1999, με εγκωμιαστικές αναφορές του ιδίου στον Ελληνικό και διεθνή τύπο.

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ JAZZ+ΠΡΑΞΕΙΣ 2014
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΜΑΪΟΥ , Ώρα 21.00
-ΧΑΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ QUARTET
Xάρης Λαμπράκης (νέι)
Νίκος Σιδηροκαστρίτης (ντραμς)
Δημήτρης Θεοχάρης (πιάνο)
Δημήτρης Τσεκούρας (κοντραμπάσο)
-ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ QUARTET THE MUSIC OF PINK FLOYD
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα-φλούγκελχορν-ηλεκτρονικά)
Κωστής Χριστοδούλου (fender Rhodes)
Βασίλης Στεφανόπουλος (κοντραμπάσο)
Srdjan Ivanovic (τύμπανα)

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΜΑΪΟΥ, Ώρα 21.30

ABLAYE CISSOKO-VOLKER GOETZE
Αποκλειστική εμφάνιση στο «Jazz+Πράξεις 2014» και για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Albaye Cissoko (κόρα, φωνή)
Volker Goetze (τρομπέτα)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 10 Ευρώ ανά βραδιά και 22 ευρώ ενιαίο για όλο το τριήμερο.
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ βιβλιοπωλείo Discover, βιβλιοπωλείο 38º14΄, Οπτικά Καραμούζης
Χορηγοί επικοινωνίας ΜOJO RADIO 107,7, ΣΚΑΙ 89,4 , ΜΕΛΩΔΙΑ 100,4, Sentra 14,1 FM, jazzonline.gr, Culturenow.gr

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΝΑΚΗ

Η Αγγελική Τουμπανάκη είναι jazz vocalist. Ασχολείται με τη jazz, με παραδοσιακούς ρυθμούς και μουσικές και με την εξερεύνηση των δυνατοτήτων της φωνής.
Είναι η δημιουργός και η τραγουδίστρια των projects «Toubanaki & the Buzz Bastardz» (fusion balkan jazz) και «Jazz plus» project (modern vocal jazz).
Έχει παρακολουθήσει τα jazz εργαστήρια «Veneto Jazz Workshops» (Ιταλία), με καθηγητές από το New School For Jazz And Contemporary Music της Νέας Υόρκης.Έχει παρακολουθήσει jazz master classes με τον vocalist και συνθέτη JD Walter και jazz αυτοσχεδιασμό με τις vocalists Sheila Cooper και Deborah Carter.
Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια, Ινδικού κλασσικού τραγουδιού (dhrupad) με τον Uday Bhawalkar, Πέρσικου κλασσικού τραγουδιού με την Mamak Khadem, ρυθμολογιας με τον χορευτή Francisco Jose Suarez Barrera, Flamenco τραγουδιού με τον Vicente Gelo, Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων, Βουλγάρικου τραγουδιού με την Tzvetanka Varimezova και κλασσικού Οθωμανικού τραγουδιού με τον Ahmet Erdogdular στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος με διοργανωτή τον Ross Daly.
Φοίτησε στο τμήμα της jazz (αυτοσχεδιασμός, αρμονία, πιάνο) του Ωδείου Athenaeum με τον Σύλβιο Σύρρο και παράλληλα σπούδασε τεχνική φωνής SLS με την Σοφία Νοητή. Στο παρελθόν έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασσικού τραγουδιού, κλασσικής κιθάρας και παραδοσιακών κρουστών (νταούλι, μπεντίρ).
Η Α. Τουμπανάκη ήταν η δημιουργός και τραγουδίστρια της μουσικής παράστασης «Colpo Grosso» της οποίας επιμελήθηκε την παραγωγή και τη σκηνοθεσία και η οποία παρουσιάστηκε σε διάφορες μουσικές και θεατρικές σκηνές από το 2008 έως το 2010.
Επιπλέον έχει συνεργαστεί με τον διεθνούς φήμης μπασίστα Cameron Brown (Bassano del Grappa, Ιταλία 2010) και τον διάσημο περκασιονίστα Onur il (Descarga project 2013).
Έχει λάβει μέρος σε διάφορα φεστιβάλ όπως το Athens World Music Festival (Τεχνόπολη 2012) με τη Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών, Athens Christmas Festival “Μουσικές του Κόσμου” (2011), Athens Christmas Jazz Festival (2011), Art Resistance (Κερατέα 2011), Music Heaven (2011), Resistance Festival (2010), Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας (2009), Φεστιβάλ Θεάτρου Βράχων “Μελίνα Μερκούρη” (2008), Φεστιβάλ Πολυφωνικού τραγουδιού (Θέατρο Πέτρας, 2007). Έχει εμφανιστεί σε μουσικές και θεατρικές σκηνές στην Αθηνα όπως Gazarte, Μικρό Παλλάς, Half Note, Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Κύτταρο, Ιανός, Bios,κ.α αλλά και στο εξωτερικό (London, Oxford, Reading, Newcastle, Bassano del Grappa).
Εκτός από το project «Toubanaki & the Buzz Bastardz», με το οποίο ηχογραφεί την πρώτη της δισκογραφική δουλεία και το «Jazz plus» project με τον jazz κιθαρίστα Γρηγόρη Ντάνη, και το μπασίστα Κώστα Κωνσταντίνου, συνεργάζεται με το συνθέτη Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, αυτοσχεδιάζοντας πάνω σε νέες και παλιές του συνθέσεις και με την αρπίστρια Maria Christina & the 7 pedals σε ένα experimental «on the edge» project, με λούπες, πετάλια και παραμορφώσεις, χρησιμοποιώντας την φωνή της ως μουσικό όργανο.
Η Α. Τουμπανάκη παράλληλα με τις μουσικές της σπουδές, ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στη Μοριακή Βιολογία (Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών).
Πλέον, αφιερώνει το χρόνο της ολοκληρωτικά στη μουσική και στην εξερεύνηση των δυνατοτήτων της φωνής ως μουσικό αυτοσχεδιαστικό όργανο.

ΑΛΕΚΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ

ΣΠΟΥΔΕΣ
1987 Αποφοίτησε από το Λύκειο
1976 – 1988 Σπουδές στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο Αθηνών & πτυχιούχος με Άριστα στο Πιάνο, όπως επίσης, στην Αρμονία, Σολφέζ, Prima Vista, στην Μορφολογία & στην θεωρία Μουσικής.
1986 – 1988 Διετής σπουδές Πιάνου & Μοντέρνας Αρμονίας, στο Κεντρικό Ωδείο Αθηνών, υπό την διεύθυνση του Κου Κώστα Κλάββα.
1988 – 1990 Ιδιαίτερα μαθήματα με τον πρωτοπόρο της Τζαζ στην Ελλάδα τον Κο Μάρκου Αλεξίου.
1991 – 1994 Σπούδασε & Αποφοίτησε με Άριστα καθώς & απονομή 4/ετής Υποτροφίας σε Αναγνώριση ΄΄Εξαίρετου Ταλέντου΄ από το Berklee College of Music – Boston ως Πιανίστας, Συνθέτης & Εκτελεστής στα Σύγχρονα είδη & Έπαινο Εξαιρετικής Ικανότητας στις Τζαζ μουσικές Εκτελέσεις.
ΤΙΤΛΟΙ ΠΤΥΧΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Πιάνου του Πρότυπου Πειραματικού Ωδείου Αθηνών με βαθμό Άριστα
Πιάνου, Σύνθεσης & Εκτέλεσης ως επαγγελματίας μουσικός από το Berklee College of Music – Boston.
Πιστοποιητικό Σπουδών Κεντρικού Ωδείου Αθηνών του Κου Κώστα Κλάββα.

ΤΙΤΛΟΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
4/ετή, σε Αναγνώριση ΄΄Εξαίρετου Ταλέντου΄΄ του Berklee College of Music – Boston.
Πλήρη Υποτροφία από το μουσικό Πανεπιστήμιο της Σιένας – Ιταλίας.

ΒΡΑΒΕΙΑ – ΕΠΑΙΝΟΙ
1ο Βραβείο Σπουδών & Ερμηνείας, στο Διεθνές Jazz Φεστιβάλ Σιένας.
Ειδικός Έπαινος του Berklee College of Music – Boston σε αναγνώριση της Εκτελεστικής Πιανιστικής απόδοσης, στην Jazz Μουσική.

Επαγγελματική εμπειρία και δραστηριότητες
Συνεργάστηκε Διδάσκοντας & δίνοντας σειρά Σεμιναρίων Σύγχρονης ΕΜΠΕΙΡΙΑ & Μουσικής & Αυτοσχεδιασμού, σε διάφορα Ωδεία των Αθηνών όπως στο
Κεντρικό Ωδείο Αθηνών, του Κώστα Κλάββα, το Δημοτικό Ωδείο Πειραιά, το Ωδείο Τέχνης του Γιώργου Φακανά,Muse του Αντώνη Λαδόπουλου, Ελληνικό Ωδείο κ.α.

Συνεργασίες με ονόματα της
Έντεχνης & Ποπ Ελληνικής Μουσικής σκηνής όπως David Lynch, Έλλη Πασπαλά, Χρήστο Λεοντή, Κώστα & Αλέξανδρο Χατζή, Σάκη Ρουβά, Ελένη Δήμου, Remy Mailan, Karen Solomon, κ.α.
Jazz Μουσικής σκηνής όπως Φιλιππίδη Γεώργιο, Πατερέλη Τάκη, Λαδόπουλο Αντώνη, Βασιλάκη Δημήτρη, Αναστασόπουλο Μάκη, Λουκάτο, Γιάννη, Σταυρόπουλο Γιάννη, Καπηλίδη Νίκο, Cool jazz trio, Voyage jazz band κ.α.

Πλήθος συναυλιών με γνωστά ονόματα στο χώρο της Ποπ & Jazz σκηνής
Στην Ελλάδα όπως στο Half-note jazz club, Bacaro, Παράφωνο κ.α.
Στο Εξωτερικό στην — Αμερική στα Ryles, Regatta Bar, με τον Antonio Sanchez, σημερινό ντράμερ του παγκοσμίου φήμης κιθαρίστα Pat Metheny,
Ιταλία στο Festival Siena, — Ουγγαρία στο Festival Tatabanya

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ
“Greek saxophone prodigy Dimitri Vassilakis is revered as the Hellenic god of post-modern expression. A rhapsodic stylist of immense power and authority.”
BBC Music Magazine (labyrinth – album of the month)
Διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας, τραγουδιστής, συνθέτης και εκπαιδευτικός. Το BBC τον βάφτισε “Έλληνα Θεό της Jazz”, το ελληνικό Πανεπιστήμιο άνοιξε την αγκαλιά του για να τον υποδεχτεί, θρύλοι της τζαζ παίζουν και έπαιξαν μαζί του κι εκείνος πλάι τους, ενώ τα διεθνή βραβεία και οι διακρίσεις έρχονται το ένα μετά το άλλο.
Ο σαξοφωνίστας, συνθέτης και πανεπιστημιακός Δημήτρης Βασιλάκης είναι Έλληνας τζαζ μουσικός με διεθνή καριέρα και ηχογραφήσεις σε μία από τις ιστορικότερες εταιρείες, την Candid Records που εδρεύει στο Λονδίνο.
Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα, αρχικά μαθαίνει πιάνο, κιθάρα και βιολί και σπουδάζει χημικός μηχανικός. Από το 1985 μαζί με τον αδελφό του Παντελή Βασιλάκη διευθύνει το αβανγκάρντ new wave συγκρότημα Art of Parties παίζοντας μπάσο και τραγουδώντας. Τελικά η μουσική τον κερδίζει και μεταβαίνει στο Λονδίνο όπου εγγράφεται στο London College of Music. Αποκτά δίπλωμα στο κλασικό σαξόφωνο, κερδίζει πανεπιστημιακά βραβεία και εντάσσεται στην τοπική jazz σκηνή με εμφανίσεις στα διάφορα κλαμπ και μούζικ χώλ του Λονδίνου. Η πανεπιστημιακή του καριέρα διαρκεί πάνω από μια πενταετία και κορυφώνεται με υποτροφία από τον Βρετανικό συμβούλιο για σπουδές στο jazz σαξόφωνο και την σύνθεση και την απόκτηση του πτυχίου LRAM στην Διδασκαλία της jazz. Επιστρέφει στην Αθήνα όπου μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του σε Ελληνικούς μουσικούς κύκλους και αρχίζει ένα συνεχές ταξίδι live εμφανίσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχει συνεργαστεί και περιοδεύσει με σπουδαίους μουσικούς, όπως οι Abdullah Ibrahim, Ralph Peterson, Andy Sheppard, Marc Johnson, Alfredo Rodriguez, Ed Schuller, David Liebman, Bobby Watson, Jeff Tain Watts, Dan Wall, Essiet Essiet, Ron Affif, Adam Nussbaum, Ron McClure, Jamie Cullum, Sylvia Cuenca, Juliet Kelly, Alex Foster, Milcho Leviev, Tia Fuller, Kim Thompson, Craig Bailey, Deborah Davis, Rex Richardson, Nikolas Simion και πολλοί άλλοι.
Επίσης έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες μουσικούς της εγχώριας τζαζ σκηνής.
Τα άλμπουμ του και οι περιοδείες του έχουν αποσπάσει κολακευτικές κριτικές και εγκωμιαστικά σχόλια από σπουδαία έντυπα του διεθνούς τύπου ‘Jazz Times’, ‘All About Jazz’, ‘New York Press’, ‘BBC Music Magazine’, ‘Jazz Journal’, ‘Jazzwise’, ‘Jazz Heritage’, ‘Time Out’, London Jazz Festival και από κορυφαίους τζάζμεν όπως τους Michael Brecker, Bobby Watson και David Liebman.
Το 1999 ηχογραφεί στην Candid το ντεμπούτο του με τίτλο “Secret Path”, που εγκωμιάστηκε από Ελληνικό και διεθνή τύπο με εξαιρετική αναφορά στην τζαζ εγκυκλοπαίδεια Penguin.
Το 2001 με την συμμετοχή και παραγωγή του David Liebman , το “Daedalus Project – Labyrinth”, ένα άλμπουμ που γρήγορα δέχτηκε εξαιρετικές κριτικές διεθνώς. Συμμετείχαν οι Ralph Peterson, Mark Johnson, Andy Sheppard, Theodossi Spassov και άλλοι σπουδαίοι Βρετανοί, Έλληνες και Βαλκάνιοι μουσικοί. Ανακηρύχτηκε το δεύτερο καλύτερο τζαζ άλμπουμ του έτους 2002 για το BBC και έκτοτε αποτελεί αντικείμενο μελέτης σε Αμερικανικά Πανεπιστήμια. Παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων στο Birdland και στο Πανεπιστήμιο Yale.
Στο άλμπουμ του “Parallel Lines” (2006) συμμετέχει ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους μάστερς της ντραμς, ο Jeff Tain Watts, αλλά και ο μπασίστας Essiet Okon Essiet. Το άλμπουμ έτυχε μεγάλης κριτικής αποδοχής από έντυπα όπως οι Jazz Times και είναι αφιερωμένο στον μεγάλο τενόρο σαξοφωνίστα της τζαζ Sonny Rollins. Παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων στο Smithsonian Festival στη Washington DC στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας σε Ευρωπαϊκή και Αμερικανική περιοδεία και στο θέατρο του Λυκαβηττού.
Στο «Across the Universe» (2011) τραγουδά και παίζει τραγούδια των Beatles, Doors, Nina Simone, Chet Baker. Αποτελεί το ντεμπούτο του και ως τραγουδιστή – είχε την μεγαλύτερη επιτυχία και σαν αποτέλεσμα 2 χρόνια περιοδεία. Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε στο Ronnie Scott’ s για το London Jazz Festival 2012, στο Lincoln Center @ Dizzy’ s Club το 2013 και κέρδισε εξαιρετικές κριτικές και αφιερώματα από Downbeat magazine και Jazz Times.
Ο Δημήτρης Βασιλάκης ταξιδεύει και παρουσιάζει την μουσική του συνεχώς στον κόσμο, από το Λονδίνο στην Νέα Υόρκη, σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ.
Έχει παίξει στα μεγαλύτερα κλαμπ, φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών, μεταξύ άλλων
Νέα Υόρκη Birdland, Dizzy’ s, Zinc, Smalls, Fat Cat, Sweet Rhythm, Onassis Cultural Center, Kitano.
Σικάγο Jazz Showcase, Hot House, Uncommon Ground.
Λονδίνο Ronnie Scott’ s, Royal Festival Hall, Purcell Room, London Jazz Festival, Pizza Express, Royal Academy.
Παρίσι Sunset & Sunside Clubs, Paris conservatoire.
Επίσης έχει παίξει για 2 Έλληνες προέδρους δημοκρατίας, 3 πρωθυπουργούς καθώς και για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Bill Clinton κατά την επίσημη επίσκεψη το 1999, με εγκωμιαστικές αναφορές του ιδίου στον Ελληνικό και διεθνή τύπο.
Άλλα προγράμματα περιλαμβάνουν Δελφικούς Αγώνες, Balkan Mosaic, Greek Gang, Τζαζ Κλαμπ του 3ου προγράμματος με ετήσια εκπομπή στην ΝΕΤ, εκπαιδευτικά προγράμματα με το Βρετανικό Συμβούλιο αλλά και διδασκαλία σε Πανεπιστήμια όπως Yale, Queens, Skidmore, DePaul, Columbia, Royal Academy, Αριστοτέλειο, Μακεδονία, Καποδιστριακό κλπ.
Συνεργάζεται με τα αυτοκίνητα Bentley σε φεστιβάλ και συναυλίες παγκόσμια – όπου του παρέχουν αυτοκίνητο οδηγό και φωτογράφο – ενώ το 2013 παράγει μια συλλογή CD με τίτλο «Jazz for Bentley» αποκλειστικά για τους πελάτες της Bentley για τον εορτασμό των 50 χρόνων της Candid Records. Περιλαμβάνει τα καλύτερα κομμάτια της δισκογραφίας του αλλά και ανέκδοτο υλικό.
Έχει γράψει εκπαιδευτικά βιβλία για το σαξόφωνο και την τζαζ.

ΣΑΣΑ ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ
Γεννήθηκε στη Δράμα. Από την παιδική της ηλικία έκανε μαθήματα κλασικού πιάνου και λοιπών θεωρητικών μαθημάτων. Πήρε το πτυχίο Αρμονίας, με βαθμό άριστα παμψηφεί. Σπούδασε στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου της Κέρκυρας, κάνοντας παράλληλα μαθήματα κλασικής φωνητικής. Έκανε εξειδικευμένες σπουδές πάνω στο jazz τραγούδι, παρακολουθώντας πολυάριθμα σεμινάρια, καθώς επίσης και στο jazz πιάνο. Πήρε το 2ο βραβείο τραγουδιού, σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Βουλγαρίας, την άνοιξη του 2003, με πρόταση συνεργασίας από το Bulgarian National Radio. Έχει συμμετάσχει στο jazz festival Θεσσαλονίκης 2008, στη μουσική σκηνή Μύλου, σε συνεργασία με τον μπασίστα Δημήτρη Γουμπερίτση, καθώς και στη δισκογραφική συλλογή Jazz Society 2008/09, με το κομμάτι τους “Moments without you”. Συνεργάστηκε με τη θεατρική ομάδα «Τσιριτσάντσουλες» ως ηθοποιός και μουσικός, στα πλαίσια της παιδικής παράστασης «Μεθαύριο» από το 2009 έως σήμερα, με εμφανίσεις στο φεστιβάλ Νάξου και Ρίου, στα θέατρα «Φούρνος» και «Altera Pars». Επιμελήθηκε την ενορχήστρωση των μουσικοθεατρικών παραστάσεων του συνθέτη Νίκου Κολλάρου «Ανεμιστήρας» και «Πορτραίτο» (2009-10) και «Mona Lisa» (2012) , και συμμετείχε ως τραγουδίστρια, ηθοποιός, πιανίστα, και ακορντεονίστα. Το 2011, συμμετείχε ως performer στην μουσική παράσταση του συνθέτη Κώστα Δημουλέα «Cold Blooded Blue», στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης». Έχει εμφανιστεί σε γνωστές μουσικές σκηνές και piano bars Αθήνας, Θεσσαλονίκης και λοιπών πόλεων, όπως στο Τρένο στο Ρουφ , Παράφωνο, Μπαράκι του Βασίλη, Ιανό, Gazarte, Άλεκτον, Πυρήνα, Φαίδρα, Metropolis, Black Duck, Καφεθέατρο, Nixon, Faust, Δεκαεπτά, Απανεμιά, καθώς και έχει συμπράξει με σπουδαίους jazz μουσικούς, όπως τους Δημήτρη Βασιλάκη, Βασίλη Ρακόπουλο, Εμμανουήλ Σαριδάκη, Τηλέμαχο Μούσα κ.ά. Έχει πολλές συμμετοχές σε πλήθος συναυλιών ξένου και ελληνικού ρεπερτορίου σε όλη την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα στο φεστιβάλ Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών 2012 που διοργάνωσε η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, στην συναυλία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» στο ΟΑΚΑ 2012 με παρουσία πολλών γνωστών καλλιτεχνών και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Δεκέμβριο 2013. Έχει κάνει πολλαπλές εμφανίσεις στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ «Στην υγεία μας» του Σπύρου Παπαδόπουλου.

ΜΑΝΟΣ ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ

Ο Μάνος Σαριδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σε ηλικία 12 ετών εμφανίστηκε στην τηλεόραση πανελλαδικά με «τα νέα ταλέντα» του μουσικού γυμνασίου Παλλήνης. Στα 15 έγινε μόνιμο μέλος του κουαρτέτου του Δημήτρη Βασιλάκη και ύστερα στα σχήματα των Mode Plagal και Τάκη Μπαρμπέρη, όπου και ηχογράφησε με όλους συνολικά 4 CD.
To 2001 μετοίκισε στη Νέα Υόρκη, όπου έζησε και ως επαγγελματίας μουσικός για 10 χρόνια ακολουθώντας διεθνή καριέρα. Του δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστεί με ιερά τέρατα της jazz σκηνής, όπως είναι οι David Liebman, Ralph Peterson, Ron McClure κ.α., και να εμφανιστεί ως sideman στο Birdland, Blue Note NYC. Το 2006 κέρδισε μια θέση ανάμεσα στους 25 καλύτερους τζαζ πιανίστες στον κόσμο στο Theloniοus Monk Competition.
Ήδη από τα χρόνια της μαθητείας του στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, ο Μάνος Σαριδάκης είχε εδραιώσει τη θέση του στην ελληνική jazz σκηνή με πολλαπλές εμφανίσεις και δισκογραφικές συμμετοχές. Έκτοτε έχει κάνει πάρα πολλές συνεργασίες, ηχογραφήσεις και τηλεοπτικές εμφανίσεις ως sideman και leader.“;}