Επίσημη παράδοση και παραλαβή των εκθεμάτων του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης

H επίσημη παράδοση και παραλαβή των εκθεμάτων του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης, από το Πολιτιστικό Κέντρο Πατρών στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, το πρωί της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου.

Εκ μέρους τους Πολιτιστικού Οργανισμού, η παραλαβή των εκθεμάτων έγινε από τον πρόεδρο του ΔΣ Ν. Κωστόπουλο και τον αντιπρόεδρο Γ. Βιδάλη, ενώ από το Πολιτιστικό Κέντρο Πατρών στη διαδικασία παρέστησαν, ο πρόεδρος Γ. Παναγιωτόπουλος, ο επίτιμος πρόεδρος Σ. Κολαϊτης, το μέλος του ΔΣ Ντ. Κάζδαγλη και ο επιμελητής του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και Μέλος του ΔΣ Ξ. Παπαευθυμίου.

Ένα σύνολο από ενότητες, που τεκμηριώνουν σημαντικό μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής αποτελούν τις συλλογές και το αρχειακό υλικό του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης.

Πρόκειται για τις ενότητες της αγροτικής ζωής, των μέσων μεταφοράς, της κτηνοτροφίας, της κατοικίας, του τρύγου και της υφαντικής. Επίσης περιλαμβάνει παραδοσιακά αστικά επαγγέλματα και εργαστήρια Υποδηματοποιίας, Πιλοποιίας, Κηροπλαστικής και τυπογραφίας.