Η “Εκάβη” επίκαιρη όσο ποτέ – ΦΩΤΟ

Την «Εκάβη» του Ευριπίδη, μια τραγωδία η οποία είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε, παρακολούθησε το βράδυ της Τετάρτης 26 Ιουλίου το θεατρόφιλο κοινό της Πάτρας, που γέμισε για μια ακόμα φορά το Δημοτικό Θερινό Θέατρο.
Στη σκηνή του ανοικτού θεάτρου της οδού Ρίτσου ήρθαν στο προσκήνιο τα δεινά του πολέμου, ο οποίος βρίσκεται πάντα έξω από την πόρτα μας, το συλλογικό πένθος, η έμφυλη βία, καθώς σε κάθε πόλεμο οι γυναίκες είναι εκτεθειμένες σε αυτή, με την Εκάβη να αποτελεί ένα σύμβολο απώλεια και πένθους….
Με την Εκάβη ο Ευριπίδης δείχνει επίσης πως ο πόλεμος κάνει τον άνθρωπο να χάνει την ανθρωπιά του, να ξαναγίνεται ζώο, με την ηρωίδα να μεταμορφώνεται από θρηνητική φιγούρα σε φορέα εκδίκησης, σκοτώνοντας τα παιδιά του Πολυμήστορα.
Το έργο ανέβηκε σε σκηνοθεσία Ιούς Βουλγαράκη, μετάφραση Ελένης Βαροπούλου, σκηνικά-κοστούμια Μαγδαληνής Αυγερινού, Μουσική Νίκου Γαλελιάνου και χορογραφίες Χαράς Κότσαλη. ¨επαιξαν οι ηθοποιοί Ιωσήφ Ιωσηφίδης (Ταλθύβιος), Μαρίνα Καλογήρου (Πολυξένη), Ελένη Κοκκίδου (Εκάβη), Θανάσης Κουρλαμπάς (Οδυσσέας), Ερρίκος Μηλιάρης (Φάντασμα Πολύδωρου), Ηλεάνα Μπάλλα (Θεράπαινα), Άκης Σακελλαρίου (Πολυμήστορας), Αλέκος Συσσοβίτης (Αγαμέμνονας)
Την παράσταση παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος παιδείας και αθλητισμού Κώστας Πετρόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό Ρένα Σκαρλάτου και δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι.