Η «καρδιά» τη ζωγραφικής χτυπά στην «Ιχθυόσκαλα» της Πάτρας

Ο χώρος της «Ιχθυόσκαλας» στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας είναι έτοιμος για να υποδεχθεί τις εργασίες του Πανελλήνιου Συμποσίου Ζωγραφικής με τίτλο « Ένας μεγάλος περίπατος μνήμης και ονείρου στην Πάτρα του 2023», οι οποίες ξεκινούν το απόγευμα της Τρίτης (σήμερα) 19 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν έως την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου.
Το κοινό για δεκαπέντε (15) ημέρες θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο στο χώρο της «Ιχθυόσκαλας» 10 καλλιτέχνες να δημιουργούν τα έργα τους, τα οποία με την ολοκλήρωση των εργασιών του συμποσίου θα μείνουν στην πόλη και θα κοσμήσουν δημόσιους χώρους και δομές.
Το συμπόσιο είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Άλκης Ζέη. Ο τίτλος του Συμποσίου Ζωγραφικής είναι εμπνευσμένος από το έργο της αγωνίστριας συγγραφέως «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» και διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.
Στο χώρο της «Ιχθυόσκαλας» έχει στηθεί και λειτουργεί ήδη υπαίθρια έκθεση η οποία περιλαμβάνει έργα με γειτονιές της πόλης και τοπόσημά της. Είχε προηγηθεί η ανάπτυξη της έκθεσης – από την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου – στην πλατεία Ζωοδόχου Πηγής της Παραλίας Προαστείου.
Οι υπαίθριες εκθέσεις περιλαμβάνουν έργα τα οποία είναι αναπαραγωγή έργων από τις μόνιμες συλλογές της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και της Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών.