Η «ΛΙΣΤΑ ΚΑΛΕΣΜΕΝΩΝ» ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Μια σπαρταριστή  κωμωδία, που σατιρίζει και καυτηριάζει τις καθημερινές συμπεριφορές δύο οικογενειών, σαν τις οικογένειες που γνωρίζουμε όλοι, ανεβαίνει στις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης 5 Ιουλίου στο ανοικτό θέατρο της Κρήνης, για την ενότητα του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Τίτλος της παράστασης στην οποία κυριαρχούν οι αιχμηροί διάλογοι, το έξυπνο σενάριο και οι συνεχείς ανατροπές, «Λίστα καλεσμένων».

Στο έργο «παρελαύνουν»  χαρακτήρες, που αξιολογούν τις σχέσεις τους ανάλογα με το συμφέρον τους. Πότε λένε αλήθεια; Πότε συμφωνούν; Ένα αδιάκοπο αλισβερίσι με το δήθεν και το φαίνεσθαι.

Ανθρώπινες αδυναμίες -επιτυχώς κρυμμένες – που όμως έρχεται η ώρα να αποκαλυφθούν και να προβληματίσουν τον περίγυρο των γνωριμιών τους. Μικροαστοί γεμάτοι αυτοπεποίθηση, μέχρι να αλλάξει κάτι στην υποτιθέμενη ασφαλή καθημερινότητα τους.

Λεπτές ισορροπίες με κίνδυνο από το πουθενά να γυρίσουν όλα ανάποδα ! Πόσο εύκολο είναι να αλλάξουμε γνώμη; Πόσο δύσκολο είναι να παραδεχτούμε τυχόν λάθη μας; Το αυτονόητο δεν είναι δεδομένο. Είναι ζητούμενο. Πολλά από τα δρώμενα μπορούσαν να αφορούν και τον ίδιο το θεατή…

Συντελεστές:
Ηθοποιοί κατά σειρά εμφάνισης:

Βασίλης Ψυχογιός (Μάκης), Γιάννης Αλεξόπουλος (Ξενοφώντας)

Χρυσάνθη Σολδατου (Πόπη),Αργυρώ Μουλαροκωστα (Φαίη)

Γιώργος Δεγλες (Σταύρος),Αγγελική Αραβαντινου (Σωτηρούλα)

Σπύρος Παπαϊωάννου (Θάνος),Βαγγέλης Αρμόνης (Ηρακλής)

Σωτήρης Μήλας (νικι).

Σενάριο-σκηνοθεσια, Μουσική επιμέλεια, Σκηνικά: Νώντας Φωκάς

Βιντεοσκόπηση-Φωτογραφία: Βασίλης Νίνος

Επιμέλεια φορεσιές-κοστούμια-αξεσουάρ:

Αχαϊκό εργαστήρι-Νικολίτσα Καραμπέρη

Μακιγιάζ: Ευαγγελία Μπακαλάρου

 

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ