Η Πάτρα γέμισε Αη-Βασίληδες με ποδήλατα και “ντύθηκε” στα κόκκινα – ΦΩΤΟ

Η Πάτρα το μεσημέρι της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου «ντύθηκε» στα κόκκινα. Δεκάδες ποδηλάτες όλων των ηλιακών, ντυμένοι Αη-Βασίληδες – υπό τους ήχους της μπάντας του Δήμου- με αφετηρία την πλατεία Υψηλών Αλωνίων, παρέλασαν στους δρόμους της πόλης και κατέληξαν στην πλατεία Γεωργίου, δίνοντας στη διάρκεια της διαδρομής τους μια διαφορετική νότα στην πόλη.
Η δράση ήταν ενταγμένη στην ενότητα «Χριστούγεννα είναι…» που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός για την περίοδο των εορτών και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου «Καρναβάλι Πάτρας».
«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΙΝΑΙ…» ΜΕ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΤΑΡΑΜΠΟΥΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Οι εκδηλώσεις για την ενότητα «Χριστούγεννα είναι…» συνεχίζονται την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 7.00 το βράδυ στην πλατεία Εργατικών Κατοικιών Ταραμπούρα με την πραγματοποίηση χριστουγεννιάτικης γιορτής από το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού και της λαϊκή του Ορχήστρα.
Την ίδια ημέρα στις 7.30 το βράδυ στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Πατρών «Μίκης Θεοδωράκης» θα δοθεί συναυλία από την τάξη βιολιού.
«ΣΥΝΑΥΛΙΑ, ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΆΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΤΟ «ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ»
Οι εκδηλώσεις στο «Σπίτι των Χριστουγέννων» που έχει δημιουργήσει ο Πολιτιστικός οργανισμός στην «Ιχθυόσκαλα» συνεχίζονται σήμερα Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 8.00 το βράδυ με συναυλία από την Παιδική Χορωδία, το σύνολο «Κρούσις» και τη Χορωδία Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Πατρών.
Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στις 5.00 το απόγευμα το «Σπίτι των Χριστουγέννων» θα φιλοξενήσει την παράσταση θεάτρου Σκιών «Τα καινούργια ρούχα του Αη-Βασίλη» με τον καραγκιοζοπαίχτη Χρήστο Καλπουζάνη. . Στις 6.00 το απόγευμα θα ξεκινήσουν οι Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες από το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων.
Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 5.00 το απόγευμα το «Σπίτι των Χριστουγέννων» θα φιλοξενήσει την παράσταση θεάτρου Σκιών του Κωνσταντίνου Λαλιώτη, « Ο Καραγκιόζης βοηθός στο εργαστήρι του Αη-Βασίλη» και αμέσως μετά Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες από το Εικαστικό Εργαστήρι.
«Έμπρακτη Αλληλεγγύη»
Όλες οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην ‘Ιχθυόσκαλα» είναι δωρεάν. Αντί εισιτηρίου ο Πολιτιστικός Οργανισμός συγκεντρώνει τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και γραφική ύλη για της κοινωνικές δομές του δήμου και το Λαϊκό Φροντιστήριο.
Όσοι επιθυμούν κατά την προσέλευση της μπορούν να προσφέρουν:
Είδη Ατομικής Υγιεινής: Σαμπουάν, Αφρόλουτρα , πάνες ακράτειας large & x-large (no 3-4), βρεφικές πάνες όλα τα νούμερα αλλά κυρίως για νεογνά και βρέφη, σερβιέτες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σαπούνια
Καθαριστικά: Χλωρίνες, σκόνη πλυντηρίου, καθαριστικά, κ.λ.π.
Τρόφιμα: Βρεφικά γάλατα σε σκόνη για νεογνά και βρέφη, φαρίν λακτέ, δημητριακά (για παιδιά), άνθος αραβοσίτου, άνθος ορύζης, μπισκότα, σοκολάτες, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, αλάτι, αλεύρι, σπορέλαιο, ζυμαρικά, ρύζι, ζάχαρη, ντοματοπολτό
Σχολικά είδη: Χαρτί Α4, Μαρκαδόρους λευκού πίνακα
Παιδικά παιχνίδια: Τα παιχνίδια πρέπει να είναι στη συσκευασία τους και αχρησιμοποίητα
1