Η Πάτρα συνάντησε την πανσέληνο της “Συγκομιδής” με jazz, blues, μιούζικαλ, κλασσική μουσική στα «Οινόκαστρα» της Αχαΐα Κλάους που κατακλύστηκε από κόσμο (ΦΩΤΟ)

H Πάτρα το βράδυ του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου υποδέχθηκε και …αποχαιρέτησε την πανσέληνο της «συγκομιδής» με νότες jazz, blues, μιούζικαλ, κλασσική μουσική και τον ατμοσφαιρικό χώρο των «Οινόκασρτων» της Αχαΐα Κλάους να κατακλύζεται από κόσμο.

Με φόντο το μεγάλο φεγγάρι του Σεπτεμβρίου ο Αναστάσιος Πάππας και ο Χρίστος Παπαγεωργίου, δύο σπουδαίοι  δεξιοτέχνες πιανίστες σε συνεργασία με τον ντράμερ Παναγιώτη Θωϊδη και τον κοντραμπασίστα   Vilen Karapetyan παρουσίασαν ένα πρόγραμμα που  με ευφάνταστο τρόπο συνδύασε πρωτότυπα έργα αλλά και διασκευές των Keith Jarrett [Κηθ Τζάρρετ], Richard Rodney Bennett [Ρίτσαρντ Ρόντνυ Μπέννετ] και George Gershwin [Τζωρτζ Γκέρσουιν].

Το μοναδικό χώρο της Αχάϊα Κλάους πλημμύρησαν επίσης μουσικές από τη Δεύτερη σονάτα για δύο πιάνα, ντραμς και κοντραμπάσο του Claude Bolling [Κλωντ Μπολλίνγκ]), δύο συνθέσεις του Χρίστου Παπαγεωργίου για σόλο πιάνο και για δύο πιάνα, καθώς και τρία αποσπάσματα από τη Σουίτα Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Περικλή Κούκου.

Ατενίζοντας από το Οινόκαστρο, τo ολόλαμπρο Φεγγάρι το μουσικό ταξίδι συνεχίστηκε με τα δύο πιάνα να συμπράττουν, να αντιπαρατεθούν και να καταρρίπτουν τα στεγανά τους, μέσα από  νέες διαδρομές, για να καταλήξουμε και πάλι σε σόλο πιάνο έργο ‘Αυτοσχεδιασμός στο όνομα του Κ. J. και Νανούρισμα, του Χρίστου Παπαγεωργίου,  Το έργο «Four Piece Suite” Richard Rodney Bennett,  για δύο πιάνα, αποδίδει τη κινηματογραφική και θεατρική προσέγγιση του συνθέτη στη μουσική και την ιδιαίτερη αγάπη του στη jazz, ξεκινώντας με μια απροσδόκητα θλιμμένη σάμπα Samba Triste, για να ακολουθήσουν τα Country blues, Ragtime Waltz και Finale.

«Ακολουθώντας» πάντα το φεγγάρ ικαι τη λάμψη του  ακούστηκαν τρία αποσπάσματα από τη «Σουϊτα  Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Περικλή Κούκου (Εισαγωγή, Η Σύγκρουση, Περιπλανώμενος Θνητός) “The Musical Suite” για δύο πιάνα.

Την εκδήλωση παρακολούθησε και προλόγισε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανσιμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο αντιδήμαρχος διοίκησης και οικονομικών Διονύσης Πλέσσας, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι οργανισμών και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό.