Η Φωτογραφική Συλλογή «Μιχάλη Δωρή» δωρήθηκε στον Πολιτιστικό Οργανισμό

Η Φωτογραφική Συλλογή «Μιχάλη Δωρή» παραδόθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη – Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων από την Κατερίνα Δωρή, κόρη του αείμνηστου αρχιτέκτονα.

Η συλλογή αποτελείται από 2000 περίπου αρνητικά φιλμ, τα οποία απεικονίζουν κτήρια και λεπτομέρειες κτηρίων της πόλης, αποτέλεσμα καλλιτεχνικής εργασίας του Μιχάλη Δωρή, τα έτη 1969-1971.

Η δωρεά αποκτά ακόμα μεγαλύτερη ιστορική σημασία, δεδομένου ότι πολλά από τα κτήρια που έχουν «αποτυπωθεί» από τον φωτογραφικό φακό δεν υπάρχουν σήμερα.

Η παράδοση του υλικού έγινε στον αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Γιώργο Βιδάλη, στο χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, παρουσία του Διευθυντή του Μουσείου κ. Γιώργου Καραβά.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός θα τεκμηριώσει και θα ψηφιοποιήσει το σύνολο των αρνητικών και θα παραδώσει ένα αντίγραφο στην κόρη του αείμνηστου αρχιτέκτονα.

Μέρος του υλικού θα εκτεθεί μέσα στο 2014 στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών ενώ ο Οργανισμός θα εκδώσει σχετικό λεύκωμα.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων ευχαριστεί τον συμπολίτη και πρώην Υπουργό Πολιτισμού Γ. Θωμά για τη συμβολή του στο αποτέλεσμα των προσπαθειών παραχώρησης του υλικού.