ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ «JAZZ+ΠΡΑΞΕΙΣ 2015»

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ «JAZZ+ΠΡΑΞΕΙΣ 2015»

Με τον πιο θερμό τρόπο υποδέχτηκε ο αθηναϊκός τύπος και τα ΜΜΕ το τριήμερο «Jazz+Πράξεις 2015», στο πλαίσιο του Διεθνούς  Φεστιβάλ Πάτρας, που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων την Πέμπτη 11 Ιουνίου και ώρα 21.00 και την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Ιουνίου και ώρα 21.30 στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου.

Απανωτές εκτεταμένες δημοσιεύσεις προκάλεσαν οι αποκλειστικές εμφανίσεις και για πρώτη φορά στην Ελλάδα του κουαρτέτου του Νορβηγού σαξοφωνίστα-συνθέτη  Marius Neset και του τρίο του Κουβανού πιανίστα-συνθέτη Alfredo Rodriguez, η συμμετοχή ενός από τα σημαντικότερα ελληνικά σχήματα των ημερών μας, του Αλέκος Βρέτος Quartet αλλά και του σχήματος των διακεκριμένων μουσικών-καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Ανδρέα Ζαφειρόπουλου, Ιβόνα Γκλίνκα, Βιλέν Καραπετιάν και Λεωνίδα Πλιάτσικα πάνω στις τζαζ σουίτες του Claude Bolling. Πλήθος και τα δημοσιεύματα για την ιστορία και την ξεχωριστή σημασία του «Jazz+Πράξεις» ως θεσμού για την Πάτρα.

Μερικά μόνο από τα ΜΜΕ που έκαναν πληθωρικά  και εγκωμιαστικά ενυπόγραφα άρθρα  είναι: «Το Βήμα», «Καθημερινή», «Εφημερίδα των Συντακτών», «Έθνος», Ριζοσπάστης, Ναυτεμπορική, Αθηνόραμα, Enetpress.gr, Culturenow.gr, Fractal.gr , Avopolis.gr, Mic.gr, tospirtonet, Musicpaper, Jazzonline.gr, anagnostis.gr , Δισκορυχείον, Τηλεθεατής, ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά των αθηναϊκών χορηγών επικοινωνίας Fractal.gr, Enetpress.gr, Culturenow.gr , Jazzonline.gr με άρθρα και συνεντεύξεις των καλλιτεχνών. Επίσης πολλές ήταν οι ραδιοφωνικές εκπομπές από τα: Α΄ Πρόγραμμα, Metadeftero, Γ΄ Πρόγραμμα, Pepper, Cosmosradio (χορηγού επικοινωνίας), που έκαναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και εκτεταμένα αφιερώματα ή αναφορές στο «Jazz+Πράξεις».

Mερικοί μόνο από τους τίτλους που παραθέτουμε ενδεικτικά: «Τζαζ με άρωμα Πάτρας», «το γνωστό και πετυχημένο μουσικό event “Jazz+Πράξεις” που σηματοδοτεί εδώ και χρόνια το πέρασμα από την άνοιξη στο καλοκαίρι», «Όταν η Πάτρα αφιερώνεται στην τζαζ», «Η Πάτρα για κάποιους σαν κι εμάς κινείται σε ρυθμούς τζαζ», «Η Πάτρα είναι Jazz», «Alfredo Rodriguez. O Πιανίστας», «Τζαζ Πανδαισία στην Πάτρα», «Ένα πολύ ενδιαφέρον τριήμερο με ελληνικά και ξένα σχήματα», «Το καταξιωμένο φεστιβάλ παρόν και φέτος το καλοκαίρι», «Ο «πιο σημαντικός Νορβηγός σαξοφωνίστας μετά τον Jan Garbarek», έρχεται για πρώτη φορά Ελλάδα»

Όλα αυτά δείχνουν τη βαθιά εκτίμηση που έχει το τριήμερο «Jazz+Πράξεις» σε πανελλαδικό επίπεδο, στο οποίο έχει καταξιωθεί ως σημαντικός θεσμός διεθνούς εμβέλειας. Aναμφίβολα καίρια και αποφασιστική είναι η θερμή στήριξη του συνόλου των τοπικών ΜΜΕ (εφημερίδων, portals, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών) και των χορηγών επικοινωνίας ΣΚΑΙ 89,4, Μελωδία 100,4, Wave Radio 97,4, Sport 24 Radio 104,1.