Ιδανικό ξεκίνημα για τη “Γιορτή Μουσικής” με Περικλή Αλιώπη – Βασίλη Τζιατζιά και η Ορχήστρα Νυκτών Εγχρόρδων “Θανάσης Τσιπινάκης” – ΦΩΤΟ

Δύο ξεχωριστές συναυλίες άνοιξαν την Κυριακή 18 Ιουνίου την ενότητα της «Γιορτής Μουσικής» δίνοντας ένα διαφορετικό τόνο στη ζωή της πόλης.

Το  World Music DUO με τους Περικλή Αλιώπη – Βασίλη Τζιατζιά και η Ορχήστρα Νυκτών Εγχρόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων, οδήγησαν σε μουσικά μονοπάτια το κοινό, το οποίο έδωσε μαζικά το παρών στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας και στο Νότιο Πάρκο, δημιουργώντας μια ατμοσφαιρική βραδιά.

Ο Περικλής Αλιώπης και ο Βασίλης Τζιατζιάς «ξενάγησαν» τους φίλους της μουσικής σε ένα μουσικό ταξίδι, γεμάτο βιώματα, εικόνες, μνήμες και ενέργεια, παρουσιάζοντας πρωτότυπες συνθέσεις και επιλεγμένες διασκευές συνδέοντας τον Ελληνικό, Μεσογειακό, Βαλκανικό ήχο με το αυτοσχεδιαστικό πνεύμα και την εξωτική αρμονία της Τζαζ και Λάτιν μουσικής, καθηλώνοντας τους ακροατές οι οποίοι έζησαν μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Λίγες ώρες νωρίτερα – στις 12.00 το μεσημέρι – είχε προηγηθεί η εμφάνιση στο Νότιο Πάρκο της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» η οποία ερμήνευσε ορχηστρικά κομμάτια.

 

Τις συναυλίες παρακολούθησε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και η αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Λυδία Καραθανασοπούλου.

 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΚΩΣΤΑ ΘΩΜΑΪΔΗ – ΒΑΛΙΑ ΤΣΙΡΓΙΩΤΗ & Ο.Ν.Ε. «ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΠΙΝΑΚΗΣ»

Με δύο παράλληλες συναυλίες συνεχίζεται στις 9.00 το βράδυ της Τετάρτης 21 η ενότητα «Γιορτή Μουσικής».

Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» θα παρουσιάσει ορχηστρικά κομμάτια στο χώρο της πλατείας Παντοκράτορος.

*Στις 9.30 το βράδυ στον Πολυχώρο Πολιτισμού της «Ιχθυόσκαλας» ο Κώστας Θωμαϊδης θα ερμηνεύσει τραγούδια του Θανάση Νικόπουλου από το δίσκο «μοναχικοί Σαλτιμπάγκοι» και η Βάλια Τσιργιώτη από τον κύκλο «Τραγούδια του έρωτα και της Θάλασσας».

 

Η είσοδος στις συναυλίες είναι δωρεάν