Ιούλιος στην Πάτρα με αφιερώματα σε Στ. Ξαρχάκο, Γ. Ζαμπέτα και Στ. Καζαντίδη από το Διεθνές Φεστιβάλ

Τα αφιερώματα σε μεγάλους Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς των φετινών εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου Πατρέων.
Ο κύκλος των αφιερωμάτων αυτών συνεχίζεται στις 9.30 το βράδυ την Παρασκευή 14 Ιουλίου στο Κάστρο του Ρίου, με ένα οδοιπορικό του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου από τον Πόντο ως την Κρήτη με τίτλο «Ερόδισ’ η ανατολή και ξέφεξεν η δύση».
Συνοδοιπόροι του Σταύρου Ξαρχάκου στη σκηνή, πέρα από την Ηρώ Σαΐα, γνωστή για την αγάπη της και τη δεξιοτεχνία της στο δημοτικό τραγούδι, είναι ερμηνευτές – εκπρόσωποι της αυθεντικής κρητικής παράδοσης ο Χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης και του ποντιακού τραγουδιού ο Αλέξης Παρχαρίδης.
Τη Δευτέρα 17 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ τη σκυτάλη παίρνει η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων με την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Γιάννη Διονυσίου και την Ασπασία Στρατηγού να παρουσιάζουν στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο της Πάτρας μια συναυλία με αγαπημένα τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα σε μουσική διεύθυνση Αναστάσιου Συμεωνίδη και ενορχηστρώσεις-κιθάρα Μανόλη Ανδρουλιδάκη.
Ο Ιούλιος θα κλείσει με τη συναυλία – αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντίδη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το βράδυ της Δευτέρας 31/7 στο Παμπελοποννησιακό στάδιο. Τίτλος της συναυλία «Εγώ δε ζω γονατιστός». Είκοσι δύο χρόνια χωρίς τον Στέλιο Καζαντζίδη, είκοσι δύο χρόνια χωρίς τη μεγαλύτερη λαϊκή φωνή του τόπου μας, το κοινό της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής θα ανταμώσει με μοναδικές μουσικές θύμισες και θα απολαύσει τραγούδια του τα οποία σφράγισαν ολόκληρες γενιές. Ερμηνεύουν : Γιώργος Μαργαρίτης Κώστας Μακεδόνας, , ο Στέλιος Διονυσίου και η Χριστιάννα Γαλιάτσου