ΚΙΝΗΤΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Με ένα κινηματογραφικό «κρεσέντο» αποχαιρετά την δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου η ενότητα του Χειμερινού Κινητού Κινηματογράφου η οποία έχει την υπογραφή του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.

 

Σημεία αναφοράς για τη πραγματοποίηση των προβολών , το Ζαβλάνι, το Παμπελοποννησιακό, η αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου (παλαιό Μουσείο) , η Αγυιά και ο χώρος της «Αίγλης» στη Veso Mare.

 

Τον κύκλο των προβολών ανοίγει την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου  – Ζαβλάνι Αχαϊκής Συμπολιτείας 20 α’ κτήριο – η ταινία Primos (Ξαδέλφια). Πρόκειται για μία έγχρωμη ταινία Ισπανικής Παραγωγής (2011) διάρκειας 97’.

 

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου η «Μεγάλη Οθόνη» θα στηθεί στην αίθουσα συνεντεύξεων του Παμπελοποννησιακού, για την Προβολή της ταινίας Becoming Zlatan των Fredrik Gertten και Magnus Gertten.

 

H αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου (Παλαιό Μουσείο) θα υποδεχθεί την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου την ταινία PRESENTING –  PRINCESS SHAW (του Ido Haar – Iσραήλ, 80′, 2015, έγχρωμο, ντοκιμαντέρ).

 

Οι προβολές της τρέχουσας εβδομάδας θα κλείσουν με  την ταινία LOREAK (ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ), η οποία θα παρουσιαστεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στο γυμναστήριο του 48ου Δημοτικού Σχολείου στην Αγυιά και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στην «Αίγλη», όπου στο πλαίσιο του ΣΙΝΕΑΚ θα γίνει η προβολή ταινίας έκπληξη.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ : 21.00  & 11.00 ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΝΕΑΚ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΗΝ «ΑΙΓΛΗ»

 

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ

 

ΞΑΔΕΛΦΙΑ” του Daniel Sánchez Arévalo

(Primos, Ισπανία, 97′, 2011, έγχρωμο, μυθοπλασία)

Η μνηστή του Ντιέγο τον εγκαταλείπει πέντε μέρες πριν τον γάμο τους. Ποιος είναι ο πιο ώριμος και συνετός τρόπος για να το ξεπεράσει;

– Να εμφανιστεί στην εκκλησία την ημέρα του γάμου μήπως και εκείνη έχει μετανιώσει.

– Να το ρίξει στο μεθύσι και το ανάθεμα.

– Να προσπαθήσει να ξαναβρεί τον εφηβικό του έρωτα.

– Όλα τα προηγούμενα.

Ή όχι και τόσο αναμένομη απάντηση επί της οθόνης

 

“BECOMING ZLATAN” των Fredrik Gertten και Magnus Gertten

(Den unge Zlatan, Σουηδία / Ολλανδία / Ιταλία, 96′, 2016, έγχρωμο, ντοκυμανταίρ)

 

Νομίζεις, ότι ξέρεις, σχεδόν, τα πάντα γιά τον Ζλάταν?

Δες το ντοκυμανταίρ “Becoming Zlatan” και θα καταλάβεις πόσο γελασμένος είσαι!

Το «Becoming Zlatan” είναι μια ταινία ενηλικίωσης γεμάτη ένταση που καταγράφει το περίπλοκο ταξίδι αυτού του νέου, ταλαντούχου παίκτη. Από τους συμπαίκτες του στην Malmö που πιστεύουν ότι είναι εγωιστής και παίζει μόνο για τον εαυτό του, έως τους σκληρούς μάνατζερ στην Ajax που τον στέλνουν στον πάγκο και τον πατέρα του, ο οποίος του λέει, κυνικά, «μέχρι να τα καταφέρεις διεθνώς, είσαι ένα τίποτα», ο νεαρός παίκτης ζει υπό συνεχή πίεση. Ομως παραμένει πιστός στον εαυτό του και βρίσκει την αυτοπεποίθηση να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις της καριέρας του και του ποδοσφαίρου. Σήμερα, ο 35χρονος σούπερ-σταρ παραμένει ένα αίνιγμα, αλλά στο «Becoming Zlatan» μας αποκαλύπτει πώς έφτασε ως εδώ και μας αφήνει να δούμε, έστω για μια στιγμή, ποιος πραγματικά είναι.

Τον έχουν αποκαλέσει Ibra Supermacy, Ibracadabra, Il Genio και Thor και είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Το «Becoming Zlatan» είναι ένα σπάνιο πορτραίτο του Σουηδού ποδοσφαιριστή Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, στο οποίο μιλάει ανοιχτά για τη ζωή του και τις μεγάλες προκλήσεις της καριέρας του. Μέσα από ανέκδοτο αρχειακό υλικό, η ταινία ακολουθεί τον νεαρό Ζλάταν από το ξεκίνημα της πορείας του με την ομάδα Malmö FF το 1999, στα ξεσπάσματα και τις συγκρούσεις που τον σημάδεψαν κατά την παραμονή του στον Ajax, ως και τη θρυλική άνοδό του στην κορυφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, παίζοντας για τη Juventus το 2005.

κατάλληλο γιά όλες τις ηλικίες και ειδικά γιά μωρά, παιδιά, εφήβους και νέους!

http//becomingzlatan-wgfilm.nationbuilder.com/

 

 “PRESENTING PRINCESS SHAW” του Ido Haar

(Iσραήλ, 80′, 2015, έγχρωμο, ντοκυμανταίρ)

Ο Kutiman είναι συνθέτης, μουσικός και πρωτοπόρος στον τομέα του βίντεο αρτ με μεγάλη απήχηση στον κόσμο της τέχνης. Mετατρέπει δειγματική μουσική και βίντεο σε έργα τέχνης, είτε στο σπίτι του, σε ένα Κιμπούτς στο Ισραήλ, είτε σε ζωντανή συναυλία στο Guggenheim της Νέας Υόρκης.

Δυο άγνωστοι, με απόσταση 7,000 μίλια ανάμεσά τους, αρχίζουν θα έρθουν κοντά με τον πιό παράδοξο κι ονειρεμένο τρόπο! Ο Κutiman θα ντύσει με εξαίσια μουσική ένα τραγούδι της Princess Shaw, χωρίς να έχουν καν συναντηθεί και θα της κάνει την πιό μεγάλη έκπληξη!

Η ταινία ξετυλίγεται καθώς ο Kutiman και η Princess Shaw ενώνουν το καλλιτεχνικό τους πάθος, τη γενναιοδωρία και την συμπόνια για τον άνθρωπο, αποκαλύπτοντας ένα ανερχόμενο αστέρι και τον αγώνα του να κατακτήσει το όνειρό του. Το ντοκιμαντέρ Presenting Princess Shaw, του Ido Haar, είναι μια επίκαιρη ιστορία βγαλμένη μέσα από την καρδιά της ψηφιακής εποχής!

κατάλληλο από 12 ετών και πάνω

http//www.presentingprincessshaw.com/

 

“ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ” των Γιον Γαράνιο, Χοσέ Μαρί Γενάγα (José María Goenaga, Jon Garaño)

(Loreak / Flowers, Ισπανία, 99′, 2014, έγχρωμο, μυθοπλασία)

Η επίσημη πρόταση της Ισπανίας για τα Οσκαρ είναι ένα μικρό δράμα που κανείς το αντιλαμβάνεται όπως νομίζει. Οπως κι ένα μπουκέτο λουλούδια πετάς τα χρήματά σου σε κάτι που θα μαραθεί σε λίγες μέρες ή μένεις βουβός απέναντι στην ομορφιά;

 

H ‘Aνε είναι μία 40χρονη σύζυγος, παγιδευμένη σ’ ένα γάμο, που δεν της προσφέρει πλέον τίποτα. Δουλεύει σ’ ένα εργοτάξιο κι επιστρέφει στο βουβό της διαμέρισμα. Στον άντρα της, με τον οποίο μοιάζει να μην έχουν τίποτα πια κοινό. Μέχρι που μία μέρα μία υπέροχη ανθοδέσμη, χωρίς κάρτα ή όνομα αποστολέα, παραδίδεται στην πόρτα της. Κάθε εβδομάδα, ένα μπουκέτο λουλούδια από κάποιον άγνωστο ομορφαίνει τη ζωή της, ξυπνά τα ένστικτά της και φυσικά προκαλεί τριγμούς στη σχέση της. Ποιος είναι αυτός που την πολιορκεί αινιγματικά; Μέχρι που τα λουλούδια σταματούν να έρχονται. Παράλληλα, κάτι που θα συμβεί στον εργασιακό χώρο τής δίνει την εξήγηση. Τα χρόνια περνούν και λουλούδια εμφανίζονται ξανά. Δεμένα σε μία κολώνα του δρόμου, εκεί όπου σημειώθηκε ένα τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή ενός άντρα. Ενός άντρα παγιδευμένου ανάμεσα στις δυο γυναίκες της ζωής του την καταπιεστική μεσογειακή μάνα και τη γυναίκα του. Η πεθερά, Τέρε, και η νύφη, Λούρδη, δεν αγαπήθηκαν ποτέ. Ούτε όταν ο Μπένατ έφυγε τόσο άδοξα από τη ζωή. Αντιθέτως, όσα τόσα χρόνια τους χώριζαν, έγιναν βαθύτερα. Και οι αινιγματικές ανθοδέσμες στο τόπο του δυστυχήματος θα σταθούν η αφορμή για να ρίξουν λίπασμα στην αιώνια έχθρα τους.. (Πόλυ Λυκούργου / flix.gr)

κατάλληλη από 12 ετών και πάνω