Κινητός Κινηματογράφος

Το κτίριο του ΚΑΠΗ των Ζαρουχλαιίκων είναι ο επόμενος σταθμός  του Χειμερινού Κινητού Κινηματογράφου που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

 

Στο πλαίσιο της ενότητας, στις 9.00 το βράδυ της Πέμπτης 1η Δεκεμβρίου , θα γίνει προβολή της ταινίας «ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ Κ. ΜΑΡΣΑΛ» του Λουίς Γκαρθία Μπερλάνγκα (Luis García Berlanga).

 

Πρόκειται για μια ασπρόμαυρη ταινία μυθοπλασίας διάρκειας  75 λεπτών, παραγωγής του 1952.

 

Η ΤΑΙΝΙΑ

Οι κάτοικοι του Βιγιάρ ντελ Ρίο, ενός χωριού της Καστίλλης, περιμένουν την άφιξη της επιτροπής του Σχεδίου Μάρσαλ και διοργανώνουν μια λαμπρή γιορτή για την υποδοχή της στο χωριό, που συμπίπτει με την παρουσία μιας διάσημης λαϊκής τραγουδίστριας. Φοράνε τα καλά τους, συνθέτουν ένα τραγούδι προς τιμή της επιτροπής και, πριν το συνειδητοποιήσουν, καταλήγουν να φτιάξουν ένα νέο χωριό από χαρτόνι εμπνευσμένο από την Ανδαλουσία.

Ο Δήμαρχος του χωριού, μάλιστα, αποφασίζει να μασκαρέψει όλους τους κατοίκους με τις πιο αυθεντικές φορεσιές της Ανδαλουσίας, ώστε να καταπλήξει τους επισκέπτες και ν’ αποσπάσει μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια…Η ταινία παρωδεί την αγροτική ζωή της μεταπολεμικής Ισπανίας και συγκαταλέγεται μεταξύ των αριστουργημάτων του ισπανικού κινηματογράφου. Παρά τη σατιρική κριτική της στον αποκλεισμό της Ισπανίας από το σχέδιο Μάρσαλ, είχε λάβει την έγκριση της φρανκικής λογοκρισίας, κομμένη ωστόσο κατά περίπου 20´.  

(η προβολή γίνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και την Ισπανική Πρεσβεία στην Ελλάδα)

κατάλληλη από 10 ετών και πάνω  

http//www.berlangafilmmuseum. com/el-museo/sobre-el-museo.as px

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό