Κύκλοι Σεμιναρίων από τον Λεωνίδα Πλιάτσικα

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών και της προσφοράς του στην Πόλη διοργανώνονται κύκλοι Σεμιναρίων από τον Λεωνίδα Πλιάτσικα, καθηγητή κρουστών του Δημοτικού Ωδείου, που μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν αύριο Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στις 6.00 το απόγευμα και θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα σεμιναρίων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών.

Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής

ΚΥΚΛΟΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

Α ΚΥΚΛΟΣ

• ΓΝΩΡΙΜΙA ΜΕ ΤΑ DRUMS
• ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Τετάρτη 12/2/2014 και ώρα 1800- 21.00
ΤΟΠΟΣ Αίθουσα συναυλιών και σεμιναρίων Δημοτικού Ωδείου Πατρών

Β ΚΥΚΛΟΣ

• ΤΟΝΙΣΜΑΤΑ
• GROOVE

ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΜΕΣΑΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Τρίτη 18/2/2014 και ώρα 1800- 21.00
ΤΟΠΟΣ Αίθουσα συναυλιών και σεμιναρίων Δημοτικού Ωδείου Πατρών

Γ ΚΥΚΛΟΣ

• GROUPINGS
• MONA METΡΑ

ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Τετάρτη 19/2/2014 και ώρα 1800- 21.00
ΤΟΠΟΣ Αίθουσα συναυλιών και σεμιναρίων Δημοτικού Ωδείου Πατρών

Δ ΚΥΚΛΟΣ

• “Γνωριμία με την Αφροκουβανέζικη μουσική και τα κρουστά της”

Οι ρυθμοί της Αφροκουβανέζικης μουσικής, έχουν εισχωρήσει τόσο, σε όλα τα είδη μουσικής και κυρίως της αυτοσχεδιαζόμενης, που κρίνεται πλέον απαραίτητη η βασική της γνώση.

ΕΠΙΠΕΔΟ Αφορά όσους θα ήθελαν να ασχοληθούν με το είδος αλλά κυρίως τους drummers μουσικούς που ως κρουστοί οφείλουν να διευρύνουν τους ρυθμικούς τους ορίζοντες.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Τετάρτη 05/3/2014 και ώρα 1800
ΤΟΠΟΣ Αίθουσα συναυλιών και σεμιναρίων Δημοτικού Ωδείου Πατρών

Τηλ. Επικοινωνίας Αρετή Παναγιωτοπούλου – Άντα Βασιλακοπούλου 2610 271087

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Λεωνίδας Πλιάτσικας, καθηγητής κρουστών του Δημοτικού Ωδείου Πατρών από το 1991 είναι διπλωματούχος κρουστός της Μουσικής Ακαδημίας του Ρότερνταμ της Ολλανδίας με ειδίκευση στη JAZZ – BIG BAND, στην LATIN JAZZ & SALSA καθώς και στην FUSION.

Διδάχτηκε από γνωστούς καθηγητές της Jazz όπως Fred Krens, Peter Yrma, Steve Boston, Rob Van Der Linden, Jaz Hartong κ.α και παρακολούθησε και ειδικά μαθήματα στη ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ & ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, γίνεται μέλος του jazz group ISKRA, όπου κυκλοφορούν και τον δίσκο “Νew day” και συνεργάζεται με όλους σχεδόν τους μουσικούς και συνθέτες της Jazz, Latin και έντεχνης ελληνικής μουσικής όπως Θάνος Μικρούτσικος, Δημήτρης Ζαφειρέλλης, Τάκης Μπαρμπέρης, Χάρις Αλεξίου, Λένα Πλάτωνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Θέσια Παναγιώτου, Τάκης Πατερέλλης, Γιώργος Κοντραφούρης, David Lynch, κα., στα “Μουσικά σύνολα της ΕΡΤ” και υπήρξε μέλος των latin group “APURIMAC” και “TIERRA BRAVA”.
Mεγάλος αριθμός μαθητών του, έγιναν επαγγελματίες μουσικοί και διέπρεψαν στον καλλιτεχνικό στίβο.