Κύτταρα εκπαίδευσης και ενημέρωσεις για εκατοντάδες μαθητές Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών, Δημοτική Βιβλιοθήκη και Υπαίθρια Γλυπτοθήκη στην “Ιχθυόσκαλα”

Οι χώροι της Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών, όπου φιλοξενείται η έκθεση «Φώτη Κόντογλου», της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και της «Υπαίθριας Γλυπτοθήκης» στην «Ιχθυόσκαλα», έχουν μετατραπεί σε κύτταρα διαδραστικής εκπαίδευσης και ενημέρωσης για εκατοντάδες μαθητές οι οποίοι τους επισκέπτονται καθημερινά.
Μαθητές από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή βρίσκονται στη Δημοτική Πινακοθήκη, όπου οι καθηγητές από το εικαστικό εργαστήρι τους ξεναγούν και τους αναπτύσσουν τις πτυχές από το έργο του Φώτη Κόντογλου ως εικαστικού και λογοτέχνη.
Ανάλογες είναι οι εικόνες και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Πάτρας , με τους μαθητές των σχολείων να ενημερώνονται από τους εργαζόμενους για την ιστορία της και την προσφορά της. Στο πλαίσιο των επισκέψεων από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη δωρίζονται στους μαθητές βιβλία.
Ο χώρος της «Υπαίθριας Γλυπτοθήκης» αποτελεί έναν ακόμα πόλο έλξης για τα σχολεία της περιοχής. Στον υπαίθριο χώρο της «Ιχθυόσκαλας» όπου είναι αναπτυγμένα τα έργα, οι μαθητές ξεναγούνται και ενημερώνονται για την κατασκευή των γλυπτών και για την τέχνη της γλυπτικής