Μαγική βραδιά με το “Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο” των συνόλων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών – ΦΩΤΟ

Ο χώρος του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου στο πανεπιστήμιο της Πάτρας αποδείχθηκε τελικά «μικρός» για να χωρέσει τους εκατοντάδες φίλους της μουσικής, οι οποίοι προσήλθαν το βράδυ της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου μαζικά, προκειμένου να παρακολουθήσουν το «Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο» των συνόλων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών «Μίκης θεοδωράκης».
Στο κοντσέρτο συμμετείχαν η Παιδική – Προπαιδική χορωδία, τα Φωνητικά Σύνολα Solfege Kodaly, η Χορωδία Δωματίου, η Ομάδα Κρουστών «Κρούσις», η Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων και η Ορχήστρα Δωματίου.
Advertisement
Τα σχήματα διηύθυναν η Πένυ Γιαννοπούλου, ο Μαξίμ Μανκόφσκι, η Λίνα Γερονίκου, ο Ευγένιος Βούλγαρης και ο Γιάννης Μαυρίδης.
Τα σύνολα του ωδείου για μία ακόμα χρονιά μάγεψαν το κοινό ενώ η ατμόσφαιρα στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη καθώς η πραγματοποίηση του «Χριστουγεννιάτικου Κοντσέρτου» σηματοδότησε και την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής για τον Πολιτιστικό Οργανισμό της Πάτρας, ο οποίος από την 1η του έτους ενσωματώνεται στο Δήμο.
Ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην προσπάθεια που θα καταβάλει η δημοτική Αρχή και στη νέα θητεία της για την στήριξη των πολιτιστικών δομών και δράσεων παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν, ενώ ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίηση του κοντσέρτου και για το σύνολο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται.
Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη από την πλευρά της στάθηκε στο σπουδαίο έργο που παράχθηκε όλα αυτά τα χρόνια στον Πολιτιστικό Οργανισμό και στην μοναδική προσφορά των εργαζομένων.
Την εκδήλωση παρουσίασε η κ. Ευγενία Λαμπρινάκου η οποία έκανε αναλυτική αναφορά στη δράση και το έργο του Δημοτικού Ωδείου Πατρών «Μίκης θεοδωράκης».
Το κοντσέρτο παρακολούθησαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, πρόεδροι οργανισμών και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου της Πάτρας.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:
Τετάρτη 27/12
Πολυχώρος Πολιτισμού (πρώην Ιχθυόσκαλα)
Προβολή ταινίας, ώρα 18.00
«Ο Ευγενικός Κύριος Λινκ»
Κυριακή 31/12
Η «Ελεύθερη ορχήστρα» τραγουδά τα κάλαντα στους δρόμους της πόλης