Μαθητές από το Γενικό Λύκειο Αλιάρτου στο ιστορικό καταφύγιο στα Ψηλαλώνια (ΦΩΤΟ)

Ο χώρος του ιστορικού καταφυγίου κάτω από τα  Υψηλά Αλώνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για το κοινό, το οποίο  «ανταμώνει» με την ιστορία της πόλης  στα χρόνια της κατοχής, της αντίστασης και την απελευθέρωση.

Την είσοδο του καταφυγίου πέρασαν το πρωί της Τρίτης 5 Απριλίου, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γενικού Λυκείου Αλιάρτου οι οποίοι ξεναγήθηκαν στους χώρους, από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στον Πολιτιστικό Οργανισμό Ρένα Σκαρλάτου.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και ο αντιδήμαρχος παιδείας & αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος, υποδέχθηκαν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι με την ολοκλήρωση της ξενάγησης δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία που είχαν. Οι εκπαιδευτικοί τόνισαν πως θα επιστρέψουν και του χρόνου στην Πάτρα, συνοδεύοντας μαθητές από τάξεις του λυκείου τους.

Η μετατροπή του καταφυγίου  από τον Πολιτιστικό Οργανισμό και τον δήμο της Πάτρας σε προσβάσιμο χώρο, μέσα από τον οποίο αναδεικνύονται στιγμές από την ιστορία μας, διατηρεί άσβεστες τις μνήμες για γεγονότα τα οποία αφορούν σε μία από τις σημαντικότερες περιόδους της πόλης και της χώρας.

Στο Καταφύγιο εξακολουθούν να πραγματοποιούνται προγραμματισμένες επισκέψεις – ξεναγήσεις σε Συλλόγους – Σωματεία και σχολεία μετά από συνεννόηση. (Τηλέφωνα επικοινωνίας 2610-390-937).