ΜΕ ΕΝΑ «ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ» – ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΛΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 9.30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΟΔΩΡΗ ΒΟΥΤΣΙΚΑΚΗ – ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΣΕΛΕΜΙΔΟΥ- ΣΥΜΠΡΑΤΤΕΙ Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΠΙΝΑΚΗΣ»

Ένα «Μουσικό ταξίδι» από τη Σμύρνη μέχρι σήμερα, που συγχρόνως είναι και μία γιορτή της μουσικής, θα σημάνει στις 9.30 το βράδυ της Τρίτης 21 Ιουνίου, στο χώρο της «Ιχθυόσκαλας» στο Νότιο Πάρκο, την λήξη των εργασιών του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής, το οποίο έχει ως θέμα του την προσφυγιά και είναι αφιερωμένο στον γλύπτη Διονύση Γερολυμάτο.
Με φόντο τα γλυπτά που σμίλεψαν και δημιούργησαν επί ένα μήνα δέκα καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Συρία την Αρμενία και την Αλβανία, το κοινό θα «ξεναγηθεί» από τον Θοδωρή Βουτσικάκη, την Δήμητρα Σελεμίδου και την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης», σε μία μουσική διαδρομή μέσα από την οποία οι μνήμες του χθες ανταμώνουν με το σήμερα.
Δυο μοναδικές φωνές της νεότερης γενιάς, ο Θοδωρής Βουτσικάκης και η Δήμητρα Σελεμίδου ενώνουν τις δυνάμεις τους και ερμηνεύουν με ευαισθησία και δύναμη εμβληματικά τραγούδια των σημαντικότερων Ελλήνων και ξένων συνθετών όπως, Μίκη Θεοδωράκη, Σταμάτη Κραουνάκη, Γιάννη Σπανού, Μάνου Χατζιδάκι, Lucio Battisti, Ara Dinkjian, Νίκου Κυπουργού, Ευανθίας Ρεμπούτσικα, Νίκου Αντύπα, Nicola Piovani,
Μαζί τους η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων που “Επί σκηνής” κατά τη διάρκεια των 37 χρόνων παρουσίας της, συνεργάστηκε με την πλειοψηφία των πιο σημαντικών Ελλήνων ερμηνευτών και συνθετών.
Η δισκογραφική παρουσία της έντονη και πολυδιάστατη, με εκδόσεις έργων, ειδικά γραμμένων για την Ο.Ν.Ε, με μουσικά αφιερώματα σε σημαντικούς συνθέτες, διασκευές μουσικών έργων και προσαρμογές στον ήχο των οργάνων της Ορχήστρας.
Για την Ορχήστρα έχουν γραφτεί πρωτότυπες εκτελέσεις τραγουδιών, όπερα καθώς και έργα ορχηστρικής μουσικής από σύγχρονους συνθέτες και μουσουργούς. Έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις, δισκογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Έχει ηχογραφήσει 16 προσωπικούς δίσκους και 9 σε συμμετοχές άλλων καλλιτεχνών. Έχει εκδώσει μελέτη με θέμα το Mαντολίνο και τις Oρχήστρες Nυκτών Eγχόρδων.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Θοδωρής Βουτσικάκης, Φωνή
Δήμητρα Σελεμίδου, Φωνή
Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων “Θανάσης Τσιπινάκης” Δήμου Πατρέων
Αναστάσιος Συμεωνίδης, Μουσική Διεύθυνση
Βάγια Ζεππάτου, Καλλιτεχνική Διεύθυνση Ορχήστρας
Ηλίας Καρκαβέλιας, Κόντρα Μπάσο/μουσικός
Διονύσης Μπάστας, Ηχητικός Σχεδιασμός – ηχοληψία
Νίκος Σωτηρόπουλος, Φωτιστικός Σχεδιασμός
Άγγελος Θεοδωρόπουλος, Σχεδιασμός Αφίσας
• Η είσοδος στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της «Ιχθυόσκαλας» είναι δωρεάν.