Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν για το καλοκαίρι οι προβολές του κινητού κινηματογράφου

Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, για το φετινό καλοκαίρι, ο κύκλος των προβολών του Κινητού Κινηματογράφου.

Φέτος η συμμετοχή του κοινού στις προβολές ήταν η μεγαλύτερη από κάθε προηγούμενη χρονιά, γεγονός που πιστοποιεί ότι το κοινό έχει αγκαλιάσει το πρόγραμμα των προβολών και σε πολλές από αυτές δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο.

Συγκεκριμένα από τις Αρχές Ιουνίου έως το τέλος του Ιουλίου, στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, στην Ιχθυόσκαλα αλλά και την περιφέρεια του Δήμου, έγιναν δεκάδες προβολές με ελεύθερη, πάντα, είσοδο.

Οι ταινίες ήταν όλες βραβευμένες και με κοινωνικό περιεχόμενο.

Το πρόγραμμα συμπεριέλαβε δύο ταινίες που αποτελούσαν μέρος αφιερωμάτων:

Την ταινία «Σκλάβοι στα Δεσμά τους» σε σκηνοθεσία του Τώνυ Λυκουρέση, η οποία ήταν μέρος του τριήμερου αφιερώματος στον Κωνσταντίνο Θεοτόκη και τα δικαιώματά της τα παραχώρησε ευγενικά ο παραγωγός της ταινίας Νίκος Σέκερης.

Και την ταινία «Maria by Callas: Η Μαρία Κάλλας Εξομολογείται» που ήταν ενταγμένη στο αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από την γέννηση της Μαρίας Κάλλας.

Οι ταινίες  El bola (ο Μπίλιας)  και El Verdugo (ο Δήμιος) προβλήθηκαν σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας  και το Ισπανικό Ινστιτούτο Θερβάντες.

Οι προβολές του Πολιτιστικού Οργανισμού θα συνεχιστούν πλέον το Σεπτέμβρη στο Αίθριο του Παλαιού  Δημοτικού Νοσοκομείου παρουσιάζοντας ένα τριήμερο (19,20 και 21) Ιταλικού Κινηματογράφου σε συνεργασία με το Ιταλικό Ινστιτούτο Πολιτισμού της Αθήνας.