Με πανσέληνο και “γιασεμιά” άνοιξε στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου η “αυλαία” του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου – “ΜΑΓΕΨΕ” ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟ ΦΙΛΜ “ΛΟΥΝΑΝΑ, ΕΝΑ ΓΙΑΚ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ” (ΦΩΤΟ)

Μία ταινία ύμνος στην αξία της εκπαίδευσης και τον μαχόμενο εκπαιδευτικό, «συνάντησε» το βράδυ της Τρίτης 14 Ιουνίου, την πανσέληνο και έναν μοναδικό αισθητικά χώρο, όπως αυτός του αίθριου στο παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο της Πάτρας και το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό.
Ο Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος άρχισε το φετινό ταξίδι με τους «οιωνούς» να προμηνύουν μία ξεχωριστή διαδρομή για τη συνέχεια στις συνοικίες της πόλης, ξυπνώντας μνήμες από την γειτονιά και την ανθρώπινη ζεστασιά και επικοινωνία.
Ο «κήπος» του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου για μία ακόμα φορά αποτέλεσε την αφετηρία για την έναρξη των φετινών προβολών, με τους «σινεφίλ» να δίνουν δυναμικό παρών, απολαμβάνοντας μία ταινία από το «μακρινό» Μπουτάν» που υπογράφει ο Πάου Τσόνινγκ Ντόρχι.
Το «Λουνάνα, ένα γιακ μες στην τάξη», είναι ένα φιλμ το οποίο μέσα από αντιξοότητες και «αποκλεισμούς» κατάφερε να διεκδικήσει το Όσκαρ καλύτερης διεθνούς ταινίας και να βρεθεί στην τελική πεντάδα των υποψηφιοτήτων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Για την ενότητα του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου, την φιλοσοφία και το σχεδιασμό της μίλησε με αφορμή την έναρξη των προβολών το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στον Πολιτιστικό Οργανισμό κ. Ρένα Σκαρλάτου.
Η ταινία θα προβληθεί εκ νέου στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής 19 Ιουνίου στην «Ιχθυόσκαλα» της Πάτρας.
Το φετινό πρόγραμμά περιλαμβάνει ταινίες για παιδιά – εφήβους και ταινίες αποκλειστικά για μεγαλύτερες ηλικίες. Οι περισσότερες ταινίες, αν όχι όλες, έχουν διακριθεί. Η ενότητα πραγματοποιείται φέτος σε συνεργασία με το Διεθνές φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για νέους και παιδιά.
Η είσοδος σε όλες τις προβολές και φέτος θα είναι δωρεάν.