Με τρεις συναυλίες συνεχίζεται σήμερα η ενότητα “Γιορτή Μουσικής” – Μάγεψαν τα “Κίτρινα Ποδήλατα” – ΦΩΤΟ

Με τρείς εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε τρεις διαφορετικούς χώρους συνεχίζονται σήμερα Τετάρτη 21 Ιουνίου οι δράσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας για την ενότητα «Γιορτή Μουσικής».
*Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου θα παρουσιάσει στις 9.00 το βράδυ στην πλατεία του Παντοκράτορα έργα Bach, Vivaldi, Albinoni, Holst, Piazzolla και Σκαλκώτα.
Την ορχήστρα απαρτίζουν οι :Α’ Βιολιά – Γ. Μαυρίδης, Μαρ. Σαφάροβα, Γ. Τόκαρεβ, Πελ. Ζωγόγιαννη, Γ. Γρηγορόπουλος, Βασ. Σωμάκος – Β’ Βιολιά – Β. Ιβανώφ, Α. Σελαλμαζίδη, Δανάη Βουτσινά, Ν. Μειχανετζόγλου, Λ. Ποταμιάνου, Θ. Κάκος, Κων. Μαντζούτσος
Βιόλες: Ρ. Σμαγκούλοβ, Σβ. Χμούροβα, Αγγ. Βερονικιάτη – Βιολονστέλα: Ν. Κομισσάροβ, Γ. Μπεσσόνοβ, Αλεξ. Κακαρούμπας, Κατ. Μωραΐτου, Δ. Κατσουλιέρη, Σ. Κομισσάροβ
Κοντραμπάσο: Βιλέν Καραπετιάν
*Ο Πολυχώρος Πολιτισμούς στην «Ιχθυόσκαλα» θα γεμίσει στις 9.30 το βράδυ από νότες και τραγούδια. Στο χώρο της πρώην «Ιχθυόσκαλας’ θα πραγματοποιηθεί η συναυλία με τον Κώστα Θωμαϊδη να ερμηνεύει τραγούδια του Θανάση Νικόπουλου από το δίσκο «Μοναχικοί Σαλτιμπάγκοι» και τη Βάλια Τσιργιώτη ταπό τον κύκλο «Τραγούδια του έρωτα και της Θάλασσας».
Παίζουν : Νίκος Τατασόπουλος – μπουζούκι, Κυριάκος Γκουβέντας – βιολί και στα κρουστά ο Νίκος Τουλιάτος.
*Ο πεζόδρομος της Αγίου Νικολάου, στο ύψος της διασταύρωσης με την οδό Μαιζώνος είναι το τρίτο σημείο αναφοράς των σημερινών εκδηλώσεων. Στην καρδιά της Πάτρας στις 9.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Ορχήστρα Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.
«ΜΑΓΕΨΑΝ» ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΑ «ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ»
Ο χώρος της «ιχθυόσκαλας» το βράδυ της Τρίτης 20 Ιουνίου φιλοξένησε μια ευρηματική μουσική παράσταση με τα «Κίτρινα Ποδήλατα» να βγάζουν ανεξάντλητη σκηνική ενέργεια, χιούμορ και διάδραση, διατηρώντας παράλληλα μια ιδανική ισορροπία ανάμεσα στις σημαντικότερες στιγμές της 23χρονης πορείας τους.
Ο Αλέξανδρος και Γιώργος Παντελιάς συναντήθηκαν με το κοινό της Πάτρας που γέμισε το χώρο συμμετέχοντας ενεργά στη συναυλιακή βραδιά.
Το εντυπωσιακό live-rock συγκρότημα απέδειξε πως η μουσική, το χαμόγελο και τα ζωηρά – «ανοικτά» μηνύματα μπορούν να δυναμώσουν την ελπίδα για μια φωτεινή επόμενη μέρα.
Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη απηύθυνε σύντομο καλωσόρισμα. Τη συναυλία παρακολούθησαν ο αντιδήμαρχος Διοίκησης Οικονομίας Διονύσης Πλέσσας, η αντιδήμαρχος Υγείας – Πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη και η πρόεδρος της Κοινωφελούς – Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή.
Η είσοδος σε όλες τις συναυλίες της ενότητας είναι δωρεάν