Ξεκίνησε η αιμοδοσία στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου – Μεγάλη η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα (ΦΩΤΟ)

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης 8 Φεβρουαρίου στην πλατεία Γεωργίου, το τετραήμερο αιμοδοσίας που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και η αντιδημαρχία Υγείας – Πρόνοιας,  στη μνήμη του μεγάλου πατρινού συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου, σε συνεργασία με την οικογένεια του, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και τη Μονάδα Αιμοληψίας του Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Νοσοκομείο Ρίου.

Η έναρξη των αιμοληψιών συνοδεύθηκε από τη συγκινητική ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα για προσφορά αίματος, καθώς προσήλθαν και νέοι σε ηλικία συμπολίτες, οι οποίοι έδωσαν για πρώτη φορά αίμα.

 

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, με αφορμή την έναρξη της αιμοδοσίας – διοργανώνεται για τρίτη κατά σειρά χρονιά – τόνισε, ότι «στόχος είναι να ενισχυθεί η εθελοντική αιμοδοσία και ένα σημαντικό κοινωνικό αγαθό όπως είναι το αίμα, να δίνεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε συνανθρώπους μας που μπορεί να το έχουν ανάγκη ανά πάσα στιγμή».

Στην έναρξη των αιμοληψιών παραβρέθηκαν ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, η αντιδήμαρχος Υγείας –  Πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη και το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό Ανδράς Μάζης.

Η αιμοδοσία πραγματοποιείται στην πλατεία Γεωργίου υπό τους ήχους συνθέσεων του Θάνου Μικρούτσικου και  θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου. Η αιμοληψία την Τρίτη 8, την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι και από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 8.00 το βράδυ. Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου η αιμοληψία θα γίνει από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι.

Από τους κεραμίστες του Εικαστικού Εργαστηρίου έχουν κατασκευαστεί αναμνηστικά ρόδια τα οποία μαζί με ένα ευχαριστήριο του Πολιτιστικού Οργανισμού δίνονται από το πρωί της Τρίτης σε όσους προσφέρουν αίμα. Τα κεραμικά έχουν δημιουργήσει οι εικαστικοί Σπύρος Μεθενίτης, Μαρία Κανελλοπούλου, Παναγιώτα Κοντόγεωργα και Θοδώρα Μόρφη