Ξεκίνησε στην πλατεία Γεωργίου η τριήμερη αιμοδοσία στη μνήμη του μεγάλου πατρινού συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου

H καθιερωμένη ετήσια αιμοδοσία που διοργανώνει τα πέντε τελευταία χρόνια ο Δήμος της Πάτρας στη μνήμη του μεγάλου πατρινού συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου ξεκίνησε στις 10.00 το πρωί της Δευτέρας 1η Απριλίου στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.
Η κινητή μονάδα αιμοληψίας σήμερα Δευτέρα 1η Απριλίου θα βρίσκεται στην πλατεία Γεωργίου έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι. Την Τρίτη 2 Απριλίου από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι και από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ. Η αιμοδοσία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 3 Απριλίου με την πραγματοποίηση αιμοληψιών από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι.
Στόχος και φέτος είναι να ενισχυθεί η εθελοντική αιμοδοσία και ένα σημαντικό κοινωνικό αγαθό όπως είναι το αίμα να δίνεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
Η αιμοληψία διοργανώνεται από την αντιδημαρχία Πολιτισμού και Προγραμματισμού του Δήμου Πατρέων και την αντιδημαρχία Υγείας Πρόνοιας, σε συνεργασία με την οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, τη Μονάδα Αιμοληψίας του Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Νοσοκομείο Ρίου και θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 3 Απριλίου.
Ο Δήμος της Πάτρας, η οικογένεια του, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και η Μονάδα Αιμοληψίας του Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Νοσοκομείο Ρίου, καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά δίνοντας αίμα για όλους και όλες που το έχουν ανάγκη.
Στην κινητή μονάδα αιμοληψία νωρίς το πρωί της Δευτέρας (σήμερα) 1η Απριλίου, βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Προγραμματισμού Αποστόλης Αγγελής και η αντιδήμαρχος Υγείας – Πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη.
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού σε δηλώσεις του τόνισε ότι « Ο δήμος της Πάτρας και φέτος όπως τα τελευταία πέντε χρόνια, τιμώντας τη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου διοργανώνει τριήμερη αιμοδοσία καλώντας τους πολίτες να συνεισφέρουν προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν. Για το δήμο της Πάτρας και την αντιδημαρχία πολιτισμού, ζητούμενο δεν είναι η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας γι’ αυτές τις τρεις ημέρες μόνο, αλλά για κάθε ημέρα του χρόνου. Μην ξεχνάμε ότι πολιτισμός είναι και η αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπό μας. Οπότε είμαστε εδώ για το Θάνο και κάθε Θάνο που έχει ανάγκη ».
Από την πλευρά της η κ. Σαμούρη επεσήμανε πως « Για μια ακόμα χρονιά στη μνήμη του μεγάλου πατρινού συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου, με στόχο την ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας, προκειμένου το αίμα ως βασικό συστατικό της ζωής να προσφέρεται ανά πάσα στιγμή σε όποιον το έχει ανάγκη, ο δήμος της Πάτρας διοργανώνει τριήμερη αιμοληψία. Καλούμε όλες και όλους να συμμετάσχουν».