Ξεκινά η ετήσια έκθεση των μαθητών του Εικαστικού Εργαστηρίου Δήμου Πατρέων

Η ετήσια έκθεση  μαθητών από τα τμήματα ενηλίκων και παιδιών του Εικαστικού Εργαστηρίου Δήμου Πατρέων, η οποία είναι ενταγμένη και στις παράλληλες εκδηλώσεις του Πανελληνίου Συμποσίου Ζωγραφικής, ανοίγει τις πύλες της στις 7.30 το βράδυ, σήμερα Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, στο χώρο της «Αγοράς Αργύρη».

 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 17 Οκτωβρίου.  Σε  αυτή παρουσιάζονται περισσότερες από χίλιες δημιουργίες μαθητών από τα εργαστήρια ζωγραφικής, κεραμικής, κατασκευών, αγιογραφίας και Ιστορία της Τέχνης

 

Οι δραστηριότητες του Εικαστικού Εργαστηρίου εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο των προσπαθειών του Πολιτιστικού Οργανισμού. Το εργαστήρι Αποτελεί έναν χώρο ουσιαστικής συνάντησης με τις εικαστικές τέχνες ενώ περιλαμβάνει τμήματα σε διαφορετικούς τομείς και ηλικιακά επίπεδα.

 

Το πρόγραμμα σπουδών αναπτύσσεται κάθε χρόνο γύρω από κάποιο συγκεκριμένο θέμα, στο οποίο αναδεικνύονται τα διάφορα ζητήματα και οι έννοιες της τέχνης. Το θέμα της φετινής έκθεσης είναι «ένας πολύχρωμος κόσμος» και αποτυπώνει την αντίστοιχη έρευνα που έγινε στη διάρκεια του ετήσιου κύκλου των μαθημάτων.

 

Η παρουσίαση αυτή δεν έχει την έννοια της επίδειξης ενός τελικού προϊόντος και, ασφαλώς, δεν έχει ανταγωνιστικό ή ατομικιστικό χαρακτήρα, αλλά αποτελεί σημείο αναφοράς μιας συλλογικής προσπάθειας και έναυσμα για τη συνέχιση της δημιουργικής πορείας των μαθητών μας. Πρόθεσή μας είναι το Εικαστικό Εργαστήριο να αποτελέσει ένα ζωντανό κύτταρο, ανοιχτό σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης.

 

Εγκαίνια : Τετάρτη 27/9/2023  ώρα 19:30 στην Αγορά Αργύρη

Διάρκεια έκθεσης : από Τετάρτη 27/9/2023 έως και Τρίτη

17/10/2023

Ώρες λειτουργίας έκθεσης :

Καθημερινές πρωί: 09:00 – 13:00 απόγευμα 17:00 – 21:00

 

ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΙΔΑΞΑΝ:

 

ΖΩΓΡΑΦΟΙ : Αβραμοπούλου Ιφιγένεια, Καραλή Βασιλική,                             Καρατζά Άννα, Κολοκυθά Μαρία, Παπαδόπουλος Ιωάννης,                   Στάμου Βασιλική, Παντελής Διονύσιος, Φερεντίνος Παναγιώτης,                             Βressoud  Ganaelle.

 

ΚΕΡΑΜΙΣΤΕΣ: Κανελλοπούλου Μαρία, Κοντόγεωργα Παναγιώτα, Μεθενίτης Σπύρος.

 

ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ:   Λαμπρινάκος Πέτρος

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ: Γιαννούλη Πολυξένη

 

*Για τη χειμερινή εικαστική σαιζόν  Νοέμβριος 2023 – Μάιος 2024  συνεχίζονται οι εγγραφές σε όσα τμήματα υπάρχουν κενές θέσεις και στα παιδικά και στων ενηλίκων.

Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά πρωινές ώρες από Δευτέρα έως και Παρασκευή 10:00 – 13:00 στο τηλέφωνο 2610-620724 ή επισκεπτόμενοι τα εργαστήρια μας τις ίδιες μέρες και ώρες στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο στην Πλατεία Κορυλλων.