Ξεκινούν οι παραστάσεις Καραγκιόζη στο Λαϊκό Θεατράκι

Ο Κώστας Μακρής και ο Νίκος Φραγκόπουλος ανοίγουν την αυλαία του πρώτου διημέρου της ενότητας Το Θέατρο Σκιών συναντά τον Κινηματογράφο” που ξεκινά αύριο (Σάββατο) στο Λαϊκό Θέατρο της οδού Γερμανού και θα διαρκέσει έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο κύκλος των παραστάσεων ξεκινά το Σάββατο με  τον καραγκιοζοπαίχτη Κ. Μακρή να παρουσιάζει το έργο « Οι αρραβώνες του Καραγκιόζη».

Μια παράσταση στην οποία «παρελαύνουν» όλα τα  κωμικά στοιχεία του ελληνικού θεάτρου σκιών.

Ο Καραγκιόζης πηγαίνει υπηρέτης και ερωτεύεται την κόρη του αφεντικού  του την πανέμορφη  Αγλαΐα. Όμως κυκλοφορούν και μνηστήρες. Ο Νιόνιος και ένας άλλος ραγιάς την διεκδικούν κι αυτοί. Έτσι, με ένα σχέδιο που σκαρώνουν ο Γέρος πατέρας της Αγλαϊας με τον Καραγκιόζη, ο Καραγκιόζης αρραβωνιάζεται την αγαπημένη του και όλα πάνε μια χαρά.

Με τον Καραγκιόζη να δεσπόζει σε όλη τη διάρκεια του έργου, με τα ευφυολογήματα  και το έργο ενθουσιάζει τους μικρούς και μεγάλους θεατές.

Την Κυριακή  την σκυτάλη παίρνει ο Ν. Φραγκόπουλος,  ο οποίος παρουσιάζει το έργο  « Ο Καραγκιόζης και το Φάντασμα του Σεραγιού».

Σε μια επαρχιακή πόλη έχει παρουσιαστεί ένα παράξενο …φαινόμενο, ένας κουκουλοφόρος που τρομοκρατεί τους κατοίκους. Ο Καραγκιόζης ανακαλύπτει ότι αυτό το “Φάντασμα, διαλέγει και επιτίθεται μόνο σε Έλληνες. Έτσι μαζί με τον Χατζηαβάτη, πιάνουν δουλειά. Μετά από σκληρή μάχη, σκοτώνουν το Φάντασμα, που όπως αποκαλύπτεται, ήταν ο γιος του Πασά.

Ώρα έναρξης παραστάσεων 20.30

Είσοδος Ελεύθερη