Οι “Βάκχες” άνοιξαν τον κύκλο των θεατρικών παραστάσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας

Oι «Βάκχες» του Ευριπίδη άνοιξαν το βράδυ της Τετάρτης 28 Ιουνίου τον κύκλο των φετινών θεατρικών παραστάσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας στον ανακαινισμένο χώρο του Δημοτικού Θερινού Θεάτρου της οδού Ρίτσου (Παμπελοποννησιακό).
Το κοινό της Πάτρας έδωσε μαζικά το παρών και απόλαυσε ένα εξαιρετικό έργο με δυο σημαντικούς ηθοποιούς να μοιράζονται τους κύριους ρόλους της τραγωδίας. Τον Δημήτρη Λάλο στο ρόλο του Διόνυσου και τον Γιώργο Χριστοδούλου στο ρόλο του Πενθέα. Η παράσταση ανέβηκε σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου.
Το έργο προσέγγισε την διονυσιακή μανία ή «βακχεία» με βασικά εργαλεία τον λόγο του Ευριπίδη, τον συνδυασμό της σύγχρονης με την παραδοσιακή μουσική και κινησιολογία βασισμένη στην τελετουργία των Αναστεναρίων, που πιθανότατα αποτελεί επιβίωση θρησκευτικών πρακτικών από τη λατρεία του Διονύσου.
Αντλώντας από την προσωπική τους εμπειρία και συμμετοχή στα δρώμενα των Αναστεναρίων ο μουσικός Γιώργος Μαυρίδης και η σκηνοθέτης Έλενα Μαυρίδου συνδύασαν στοιχεία του δρώμενου, τα οποία έχουν συγγένεια με τη Βακχεία, με σύγχρονη μουσική, προσφέροντας μια δυναμική εκδοχή των Βακχών με ρίζες βαθιά στην παράδοση.
Την παράσταση παρακολούθησε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στον Πολιτιστικό Οργανισμό.