«Οι Ροδακινιές του Αλκαράς» (Alcarras) από το αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου «ταξιδεύουν» στου Ρωμανού

«Οι Ροδακινιές του Αλκαράς» (Alcarras)… άνθισαν το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουλίου στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, για την ενότητα του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου, με τους σινεφίλ να γεμίζουν το χώρο του αίθριου για να παρακολουθήσουν μία εξαιρετική ταινία η οποία έχει βραβευθεί με «Χρυσή Άρκτο» στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ του Βερολίνου.
Η Κάρλα Σιμόν με το «Alcarass» φέρνει στο προσκήνιο τη ζωή μιας οικογένειας ροδακινοπαραγωγών η οποία αλλάζει ριζικά όταν ο νέος ιδιοκτήτης της γης τους αποφασίζει να πουλήσει τα χωράφια για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά. Για πρώτη φορά, το μέλλον τους διαγράφεται αβέβαιο και προκαλούνται ρήξεις στις σχέσεις τους, καθώς κινδυνεύουν να χάσουν πολύ περισσότερα από τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις τους.
Συγχρόνως προσεγγίζει τις οικογενειακές σχέσεις, τις εντάσεις ανάμεσα στις διαφορετικές γενιές και τη σημασία της ενότητας σε περιόδους κρίσης. Είναι μια ταινία συνόλου που δείχνει τι σημαίνει να είσαι μέλος μιας τεράστιας οικογένειας. Η Κάρλα Σιμόν συνεργαστήκαμε με ερασιτέχνες ηθοποιούς από την περιοχή του Αλκαράς, που έχουν αληθινό δεσμό με τη γη. Με σκοπό να μοιάζουν με οικογένεια, πέρασαν τόσο χρόνο μαζί, που τώρα πια απευθύνονται ο ένας στον άλλον με τα ονόματα των χαρακτήρων που υποδύθηκαν.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Κάρλα Σιμόν, Σενάριο: Κάρλα Σιμόν, Αρνάου Βιλαρό, Παραγωγοί: Μαρία Θαμόρα, Στεφάν Σμιτζ, Τόνο Φολγκουέρα, Σέρχι Μορένο, Φωτογραφία: Ντανιέλα Καχίας, Μοντάζ: Άνα Πφαφ, Κοστούμια: Άνα Αγκιλά, Μακιγιάζ: Τζιοβάνα Τούρκο,Ήχος: Εύα Βαλινιό, Ήχος: Τόμας Τζιόρτζι, Μουσική: Αντρέα Κοχ
Πρωταγωνιστούν: Ζορντί Πουγιόλ Ντόλσετ, Άννα Ότιν, Ξένια Ρόζετ, Άλμπερτ Μπος.
Η ταινία θα επαναπροβληθεί την Πέμπτη 27 Ιουλίου στου Ρωμάνου (προαύλιο χώρο εκκλησίας) και την Κυριακή 30 Ιουλίου στο Προάστιο ( Πλατεία Ελλήνων Συνθετών).
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ