Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιινάκης»

Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιινάκης» επέστρεψε από την Βοσνία – Ερζεγοβίνη όπου έδωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία δύο ξεχωριστές συναυλίες. Η Ορχήστρα για μία ακόμα φορά εκπροσώπησε και έκανε γνωστή την Πόλη της Πάτρας και τον Πολιτισμό της στο Εξωτερικό .

 

Η πραγματοποίηση των συναυλιών έγινε μετά από επίσημη πρόσκληση της City Tamburica Orchestra-που φιλοξενήθηκε στην Πάτρα το 2016. Η Ορχήστρα έδωσε δύο συναυλίες στην Πόλη της Μπάνια Λούκα στις 19 και στις 21 Απρίλη και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό. Η προγραμματισμένη – τρίτη συναυλία – για τις 20 Απρίλη στην πόλη Ντόμποϊ δεν πραγματοποιήθηκε λόγω κακοκαιρίας.

 

Το πρόγραμμα που παρουσίασε η Ορχήστρα περιλάμβανε ορχηστρικά έργα των μεγάλων Ελλήνων συνθετών Μ. Χατζηδάκη ,Μ. Θεοδωράκη, Δ.Λάγιου  και Στ.Ξαρχάκου.

 

Την Ορχήστρα και την εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής Πάτρας κ. Ελένη Λέκκα, Δημοτική Σύμβουλο, υποδέχτηκε στο Δημαρχείο η Δημοτική Αρχή της Μπάνια Λούκα, όπου στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας των δυο πόλεων σε καλλιτεχνικό επίπεδο.

 

Η κ. Λέκκα επεσήμανε πως από πλευράς Δήμου Πατρέων στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων που υπάρχουν θα γίνει προσπάθεια για ενίσχυση του δίαυλου επικοινωνίας μεταξύ των δύο πόλεων και μέσω του πολιτισμού, προσθέτοντας πως η « Μουσική ενώνει του λαούς», εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση όλων των μελών για την μεγάλη επιτυχία της αποστολής, που ήταν σημαντική για την Ορχήστρα και για τον Πόλη της Πάτρας,

 

 Η Ορχήστρα συνεχίζει εντατικά το έργο της καθώς και την προετοιμασία για τις επόμενες συναυλίες της .

 

Τα έξοδα μετακίνησης  καλύφθηκαν από φίλους της Ορχήστρας μετά από ενέργειες του Συλλόγου Φίλων της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων Θανάσης Τσιπινάκης”.