Ο Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος στις γειτονιές της Πάτρας – Το αδιαχώρητο στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου για το “El Bola”

Η ενότητα του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου ανοίγει και φέτος τα «φτερά» της και ταξιδεύει εκτός από το αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου και τον Πολυχώρο της «Ιχθυόσκαλας» στις γειτονιές της Πάτρας.
Η πρώτη «στάση» θα γίνει την Πέμπτη 6 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στο προαύλιο του 44ου Δημοτικού Σχολείου της Περιβόλας με την προβολή της ταινίας «El Bola – Ο Μπίλιας». Η ταινία θα επαναπροβληθεί την ίδια ώρα την Κυριακή 9 Ιουλίου στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Μιντιλογλίου.
Η πολυβραβευμένη ταινία – σε σκηνοθεσία Ακέρο Μάνας – προσεγγίζει και αναδεικνύει το θέμα της παιδικής κακοποίησης. Πρόκειται για μια απλή και συγκινητική ταινία για την παιδική κακοποίηση και την ευθύνη των άλλων.
Η ταινία έχει αποσπάσει 4 βραβεία Goya: Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη, καλύτερου σεναρίου, καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού.
Παίζουν: Χουάν Χοσέ Μπαγιέστα, Πάμπλο Γαλάν, Μανουέλ Μορόν, Αλπέρτο Χιμέν
ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ -ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Το αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου αποδείχθηκε το βράδυ της Τρίτης 4 Ιουλίου «μικρό» για να χωρέσει τους δεκάδες φίλους του κινηματογράφου οι οποίοι έσπευσαν για να παρακολουθήσουν την προβολή της ταινίας «El Bola – Ο Μπίλιας».
Tην ταινία προλόγισε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στον Πολιτιστικό Οργανισμό Ρένα Σκαρλάτου.
Η είσοδος στις προβολές των ταινιών είναι ελεύθερη