Ο Πολιτιστικός Οργανισμός πήρε… «τα όρη και τα βουνά» και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του – ΦΩΤΟ

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου “πήρε τα βουνά…” και έκοψε την πίτα του, στον υπαίθριο  χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης Παναχαϊκού, στο Πουρναρόκαστο Αχαΐας.

Προηγήθηκε ξενάγηση στο κέντρο και ακολούθησε πεζοπορία από τον υπεύθυνο του χώρου περιβαλλοντολόγο Κώστα Κωνσταντακόπουλο, η οποία μέσω κυκλικής διαδρομής 5 χιλιομέτρων κατέληξε στην πλατεία του Πουρναρόκαστρου.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη στο σύντομο καλωσόρισμά της στους εργαζόμενους, εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων και σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου, επεσήμανε το σημαντικό έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στον Πολιτιστικό Οργανισμό, παρά την ανύπαρκτη χρηματοδότηση από το κράτος, κάνοντας παράλληλα ειδική αναφορά στην προσφορά της ερασιτεχνικής δημιουργίας και στην προσπάθεια των εργαζομένων.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν εκπρόσωποί Πολιτιστικών Συλλόγων της Πάτρας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις εκδηλώσεις που έχουν γίνει στις γειτονιές και τις συνοικίες της πόλης μέσα από δράσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού καθώς και στη συνεργασία που υπάρχει με εξαιρετικά αποτελέσματα για την ερασιτεχνική δημιουργία και έκφραση.

Στην κοπή της πίτας παραβρέθηκαν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Κρήνης» Κώστας Τζουραμάνης,  η πρόεδρος του Συλλόγου Αρόης Αφροδίτη Δημοπούλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Πάτρας «Το Αρκάδι» Μανώλης Στεφανάκης, από το «Αχαϊκό Εργαστήρι» ο πρόεδρος Βασίλης Ψυχογιός, η πρόεδρος του Συλλόγου Ρωμανού «Αγ. Δημήτριος» Αλεξοπούλου Νικολίτσα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» Γιώργος Ζεπάτος,, ο πρόεδρος της κοινότητας Ελεκίστρας Δημήτρης Δημόπουλος και από τον Σύλλογο Ζαβλανίου η Ευγενία Πεφάνη.

Το παρών έδωσαν επίσης ο υπεύθυνος του Κέντρου περιβαλλοντικής Πληροφόρησης Παναχαϊκού, περιβαλλοντολόγος Κώστας Κωστόπουλος,  η Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Πατρέων Δήμητρα Σπηλιοπούλου, ο Διευθυντής Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου του Δήμου Πατρέων Παναγιώτης Κωστόπουλος, η αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Λυδία Καραθανασοπούλου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.