Πανδαισία από νότες τη δεύτερη ημέρα της ενότητας JAZZ+ΠΡΑΞΕΙΣ”

Οι Γιώργος Μανωλάκης, Νίκος Σιδηροκαστρίτης, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος και το σχήμα Mihalis Kalkanis Group, κατέθεσαν το βράδυ της Παρασευής (χθες) , το δικό τους μουσικό στίγμα στη φετινή ενότητα “JAZZ+ΠΡΑΞΕΙΣ” του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Στο νέο πολυχώρο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων, στο πρώτο μέρος το κοινό απόλαυσε τους  Γιώργο Μανωλάκη, Νίκο Σιδηροκαστρίτη και Ανδρέα Πολυζωγόπουλο σε μια μοναδική μουσική σύμπραξη, η οποία βασίστηκε  σε συνθέσεις του πρώτου, που έχουν την «ρίζα» τους στην κρητική μουσική παράδοση, αλλά με world jazz προσέγγιση και έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού. 

Η βραδιά έκλεισε με το Mihalis Kalkanis Group, Ο κοντραµπασίστας που είναι μεταξύ αυτών οι οποίοι ξεχωρίζουν ανάμεσα στους εκπροσώπους της νέας γενιάς Ελλήνων μουσικών της τζαζ, πειραματίστηκε και αυτοσχεδίασε µε επιτυχία, παρουσιάζοντας μία μουσική απρόβλεπτη, δίνοντάς ένα αµάλγαµα ήχων.

 

 Μαζί του ήταν οι Λευτέρης Ανδριώτης κρητική λύρα • Μιχάλης Καλκάνης κοντραµπάσο • Χρήστος Καλκάνης κλαρινέτο • Βασίλης Μπαχαρίδης ντραµς • Ορέστης Μπενέκας πλήκτρα, πιάνο • Σχεδιασµός – Εκτέλεση ήχου Παναγιώτης Ριζόπουλος.

 

Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη..