Πανηγυρικοί τίτλοι τέλους για το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας – Περισσότεροι απο 8.000 θεατές στο Παμπελοποννησιακό για τη συναυλία – αφιέρωμα στο Δημήτρη Μητροπάνο – Πλούσιο “φωτορεπορτάζ”

Πάνω από οκτώ χιλιάδες θεατές, πέντε εξαιρετικές φωνές από πέντε σπουδαίους καλλιτέχνες, μία μαγική βραδιά, ένα στάδιο να δονείται  από το ρυθμό και την ένταση, ήταν η αφορμή για να ζήσει η Πάτρα μία πανηγυρική συναυλία, με την οποία η πόλη «αποχαιρέτισε» το Διεθνές Φεστιβάλ για το 2022.

Πέγκυ Ζήνα, Μίλτος Πασχαλίδης, Δημήτρης Μπάσης, Γιώργος Σαμπάνης και Κώστας Τριανταφυλλίδης, η ορχήστρα που τον συνόδευε στις εμφανίσεις του και ο ηθοποιός – σκηνοθέτης Φάνης Δίπλας στη αφήγηση, αντάμωσαν επί σκηνής και με το σεβασμό που αρμόζει  πραγματοποίησαν μία ξεχωριστή συναυλία – αφιέρωμα στο μεγάλο λαϊκό ερμηνευτή Δημήτρη Μητροπάνο.

Οι στιγμές που το Παμπελοποννησιακό μετατράπηκε σε μία απέραντη «πίστα», με τις κερκίδες του να πάλλονται και με χιλιάδες αναμμένους αναπτήρες σε ένδειξη ενός σιωπηλού χειροκροτήματος προς τους καλλιτέχνες και στη μνήμη του σπουδαίου ερμηνευτή, μαρτυρούν τη μοναδικότητα της εκδήλωσης.

Στη διάρκεια της συναυλίας ακούστηκαν μερικά από τα εκατοντάδες τραγούδια τα οποία σφράγισε με τη φωνή του ο Δημήτρης Μητροπάνος. Τραγούδια σημαντικών Ελλήνων συνθετών και στιχουργών, τραγούδια που το καθένα έχει αφήσει το στίγμα του στην ελληνική μουσική.

Κάθε ένα από αυτά άγγιξε το βράδυ της Τρίτης(χθες), ξεχωριστά την καρδιά των χιλιάδων θεατών με τη φωνή του Μητροπάνου να παραμένει αποτυπωμένη στο μυαλό όλων. Οι εξαιρετικοί  καλλιτέχνες  με απέραντο σεβασμό και αγάπη για τον Δημήτρη Μητροπάνο, έκαναν μία συναυλία γι’ αυτόν, σα να ήταν εκεί. Μαζί τους η Πάτρα έφτασε “στης ψυχής το παρακάτω”.

Ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε αναφέρθηκε στο Διεθνές Πεστιβάλ Πάτρας, στη συναυλία αφιέρωμα στο Δημήτρη Μητροπάνο και στη μεγάλη απώλεια του Κώστα Καζάκου τονίζοντας ότι:

«Είμαστε βαθιά συγκινημένοι, που το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, ολοκληρώνει τη φετινή του, πολύ πετυχημένη πορεία, με την αποψινή συναυλία, η οποία είναι αφιερωμένη στο μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή μας, Δημήτρη Μητροπάνο.

Έναν ερμηνευτή, που έχει συνδεθεί και συνεχίζει να συνδέεται ακόμα και σήμερα, 10 χρόνια μετά τον χαμό του, με όλες τις μεγάλες και μικρές στιγμές στη ζωή του λαού. Εξακολουθεί να μας συντροφεύει, στις χαρές και τις λύπες μας. Να μας συγκινεί και να μας συνεπαίρνει, στις συντροφιές, αλλά και στις μοναξιές μας. Με τη μελωδική και συνάμα δωρική φωνή του, σφράγισε ανεξίτηλα και διαχρονικά το λαϊκό τραγούδι.

Τα τραγούδια του Μητροπάνου, ξεχωρίζουν για το γεγονός, πως μιλάνε στην καρδιά μας, μιλάνε για την καθημερινότητά μας, για τον έρωτα, για το θάνατο, για τον καθημερινό μόχθο, χωρίς να «χαϊδεύουν» τα πιο χαμηλά μας ένστικτα. Αντίθετα, εξυψώνουν τη σκέψη μας, την αντίληψή μας, τον τρόπο που κοιτάμε τη ζωή μας. Μέσα απ’ αυτά, γινόμαστε καλύτεροι.

Απόψε, θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί, θα διασκεδάσουμε, θα χορέψουμε, θα τον νιώσουμε άλλη μία φορά δίπλα μας, γιατί συνεχίζει και ζει μέσα από μας.

Γι΄ αυτό, ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συντελεστές της σημερινής συναυλίας, την ορχήστρα του Δημήτρη Μητροπάνου, όλους τους τραγουδιστές που σήμερα θα δώσουν ζωή στο έργο του».

Ο Δήμαρχος της Πάτρας κλείνοντας αναφέρθηκε στην απώλεια του Κώστα Καζάκου σημειώνοντας τα εξής: Σήμερα δυστυχώς «έφυγε» από κοντά μας ένας μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, ο αγωνιστής Κώστας Καζάκος. Ένας άνθρωπος δικός μας. Ένας θεατράνθρωπος που έβαλε τη σφραγίδα του στη χώρα μας και την πόλη μας. Σήμερα ας του στείλουμε από αυτόν εδώ το χώρο το πιο θερμό χειροκρότημα για όλα όσα μας προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια».

Την εκδήλωση παρακολούθησε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι οργανισμών, δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.