Παρατείνεται έως 31 Μαρτίου η έκθεση “Η Αχαϊα στην Επανάσταση του 1821 – Διήγηση συμβάντων μέσα από τα τεκμήρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών”

H έκθεση με τίτλο “Η Αχαΐα στην Επανάσταση του 1821 – Διήγηση συμβάντων μέσα από τα τεκμήρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών”, η οποία φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών, παρατείνει τη λειτουργία της έως τις 31 Μαρτίου 2022.

Η παράταση της έκθεσης γίνεται, προκειμένου να μπορέσουν να την επισκεφτούν όσοι οι πολίτες  δεν μπόρεσαν,  λόγω των ιδιαίτερα περιοριστικών μέτρων που ισχύουν. Η έκθεση μέχρι σήμερα έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης και εκατοντάδες συμπολίτες έχουν δει τα εκθέματα. Πριν την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης για τον covid-19,  στο χώρο ξεναγήθηκαν περισσότεροι από 400 μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της περιοχής.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός με αφορμή τη διοργάνωση της έκθεσης προχώρησε στην παραγωγή  οπτικοακουστικού υλικού (video), το οποίο είναι αναρτημένο στο youtube, στη διεύθυνση https://youtu.be/2O5P-JqAw50 , στο site του Οργανισμού patrasculture.gr, στην αντίστοιχη σελίδα του στο facebook και τις αντίστοιχες σελίδες του δήμου της Πάτρας και των Νομικών του Προσώπων.

Η έκθεση είναι ενταγμένη στην ενότητα των εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση του 1821 και περιλαμβάνει «Θησαυρούς» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης οι οποίοι σχετίζονται με τα τεκταινόμενα στην Αχαΐα κατά τη διάρκεια της Ελληνικής επανάστασης του 1821. Την απαρτίζουν πίνακες ζωγραφικής, πορτραίτα αγωνιστών, γκραβούρες και αρχειακό υλικό, από τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο καθώς και βιβλία (λευκώματα, απομνημονεύματα αγωνιστών), τα οποία αφορούν κυρίως στην τοπική εκδοτική παραγωγή.

Στην έκθεση φιλοξενούνται επίσης τρία έγγραφα, τα οποία έχουν παραχωρηθεί από τα Γενικά Αρχεία του κράτους, εκ των οποίων τα δύο από το παράρτημα της Πάτρας.

Η είσοδος στην έκθεση επιτρέπεται μόνο για πλήρως εμβολιασμένους και για κατόχους ενεργού πιστοποιητικού φυσικής ανοσίας.

Ώρες λειτουργίας : Τρίτη έως Σάββατο: 10.00 – 14.00, Τρίτη έως Παρασκευή: 18.00 – 21.00, Κυριακή, Δευτέρα και αργίες κλειστή