Πλήθος κόσμου στην έναρξη της μεγάλης γιορτής για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στην πλατεία Γεωργίου – ΦΩΤΟ

H μεγάλη γιορτή της Πάτρας για τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου στην πλατεία Γεωργίου όπου πλήθος κόσμου παρακολούθησε το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με το Χριστουγεννιάτικο χωριό που έχει στηθεί εκεί να ανοίγει επίσημα τις πύλες του.

Η έναρξη των εκδηλώσεων που διοργανώνει και φέτος ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, συνοδεύθηκε από μουσικές, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, χορωδίες και συναυλίες. Παράλληλα δεκάδες κόκκινα μπαλόνια και γλυκίσματα που μοιράστηκαν σε μικρούς και μεγάλους, έδωσαν ένα μοναδικό τόνο στη γιορτή.

Το έναυσμα για να πλημμυρίσει η πλατεία Γεωργίου από χρώμα και χαμόγελα έδωσε το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον δήμαρχο της Πάτρας Κώστα Πελετίδη ο οποίος ευχήθηκε σε όλες και όλους καλές γιορτές. Ο δήμαρχος της Πάτρας άναψε το δέντρο μαζί με έναν μικρό σαξοφωνίστα, από το μουσικό σχολείο.

Την αυλαία άνοιξε η Δημοτική Μουσική με τους ξυλοπόδαρους και τους ζογκλέρ να παίρνουν στη συνέχεια τη σκυτάλη, με τα  «φιλέματα» να έχουν την… τιμητική τους.

Ένα ξεχωριστό τόνο στη βραδιά έδωσαν οι φωνές των παιδικών χορωδιών από το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο “Η Μέριμνα”, την Cantelena, την Αντηχώ και το Μουσικό Σχολείο (με την φιλαρμονική ορχήστρα), που έστειλαν το δικό τους γιορτινό μήνυμα . Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τη συναυλία από το συγκρότημα ABOVE SUSPICION το οποίο θα ερμήνευσε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και όχι μόνο.

Το «Χριστουγεννιάτικο χωριό» μάγεψε τους εκατοντάδες πολίτες που γέμισαν την πλατεία Γεωργίου, οι οποίοι παρέμειναν εκεί αρκετή ώρα μετά τη λήξη των εκδηλώσεων. Κοινή διαπίστωση πως οι φετινές δημιουργίες είναι από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων.

Με αφορμή την έναρξη των φετινών εορταστικών δράσεων η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη συνεχάρη τους εργαζόμενους στον Πολιτιστικό Οργανισμό για την άρτια οργάνωση των εκδηλώσεων και τους εργαζόμενους στο Δήμο της Πάτρας για το μοναδικής ομορφιάς «Χριστουγεννιάτικο χωριό», που δημιούργησαν στην πλατεία Γεωργίου.

Την έναρξη των εκδηλώσεων παρουσίασε η δημοσιογράφος Αγγελική Σπυροπούλου.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός ευχαριστεί για τις προσφορές τους, το ιστορικό οινοποιείο της Αχάϊα Κλάους, την πατρινή εταιρεία Ακμή Cookies για τα υπέροχα μπισκότα και βουτήματα που παράγει από το 1970, την εταιρεία ‘Χολιαστός Αντώνιος και ΣΙΑ Ο.Ε.’ με είδη οικιακής και επαγγελματικής χρήσης και τα Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτη.

Η παρακολούθηση όλων των εκδηλώσεων είναι δωρεάν.