Πρεμιέρα για τη “Γιορτή Μουσικής” με Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων “Θανάσης Τσιπινάκης”, World Music DUO ( Περικλής Αλιώπης – Βασίλης Τζιατζιάς και Μανώλη Κονταρό

Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχρόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων, το World Music DUO ( Περικλής Αλιώπης – Βασίλης Τζιατζιάς) και ο Μανώλης Κονταρός ανοίγουν την Κυριακή 18 και τη Δευτέρα 19 Ιουνίου με τρεις ξεχωριστές συναυλίες την φετινή ενότητα της «Γιορτής Μουσικής», προσφέροντας στο κοινό της Πάτρας μοναδικές στιγμές.
Την αυλαία των συναυλιών ανοίγει στις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής 18 Ιουνίου στο «Νότιο Πάρκο» της Πάτρας η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων, η οποία θα ερμηνεύσει
Στις 9.30 το βράδυ την Κυριακή 18 Ιουνίου, στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας(Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών & Αμερικής), την «σκυτάλη» παίρνει το World Music DUO. Ο Περικλής Αλιώπης και ο Βασίλης Τζιατζιάς μας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι, γεμάτο βιώματα, εικόνες, μνήμες και ενέργεια.
Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει πρωτότυπες συνθέσεις και επιλεγμένες διασκευές συνδέοντας τον Ελληνικό, Μεσογειακό, Βαλκανικό ήχο με το αυτοσχεδιαστικό πνεύμα και την εξωτική αρμονία της Τζαζ και Λάτιν μουσικής.
Αποτελεί μια μουσική-αισθητική πρόταση, φορτισμένη με ενέργεια, αναφορές σε σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς, λούπες που στήνονται επί σκηνής και έμφαση στον προσωπικό του ήχο.
Καθηλώνει τους ακροατές παρουσιάζοντας διασκευές γνώριμων μελωδιών του ευρύτερου World/Jazz ρεπερτορίου καθώς και νέο πρωτότυπο υλικό, πάντα στις σωστές αναλογίες και με στόχο την δημιουργία μιας ανεπανάληπτης εμπειρίας.
Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στις 9.30, στον Πολυχώρο Πολιτισμού στην «Ιχθυόσκαλα» αναλαμβάνει «δράση» ο Κρητικός Μανώλης Κονταρός, ο οποίος με τρόπο που μόνο αυτός γνωρίζει θα μας «ταξιδέψει» στα Κρητικά παραδοσιακά τραγούδια, στη μαγεία του ριζίτικου και στα μεθυστικά μονοπάτια του δημοτικού τραγουδιού.
Ο Μανώλης Κονταρός ξεκίνησε να τραγουδάει επαγγελματικά έχοντας ως πρότυπα τον Νίκο Μανιά και τον Μανώλη Κακλή. Σταθμός στην καριέρα του ήταν η 18ετή συνεργασία του με τον λυράρη Γεώργιο Τσουρουπάκη με τον οποίο ηχογράφησαν πολλά τραγούδια.
Έχει εμφανιστεί σε εκδηλώσεις στην Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και στο εξωτερικό. Τραγουδά κρητικά παραδοσιακά και δημοτικά τραγούδια. Έχει εμφανιστεί σε εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Κρήτη, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας καθώς και στο εξωτερικό. Ο Μανώλης Κονταρός ταξιδεύει τους μουσικόφιλους στο κρητικά παραδοσιακά τραγούδια, στη μαγεία του ριζίτικου και στα μεθυστικά μονοπάτια του δημοτικού μας τραγουδιού. Αυτήν την περίοδο συνθέτει τα τραγούδια για το νέο του CD, το οποίο αναμένεται με λαχτάρα από τους λάτρεις της παραδοσιακής μας μουσικής.
Ασχολείται με τη μουσική από την ηλικία των 17 χρόνων. Αρχικά γράφτηκε στη σχολή μουσικών του Ross Daily στα Χανιά, όπου και πήρε τα πρώτα του μαθήματα για το λαούτο. Επιπλέον ασχολήθηκε από μικρός και με το χορό ως πρωτοχορευτής στον καλλιτεχνικό όμιλο Αποκορώνου.
Η είσοδος στις συναυλίες είναι δωρεάν