Σεμινάρια του Δημοτικού Ωδείου Πατρών

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών σεμιναρίων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών ο διακεκριμένος Συνθέτης Μιχάλης Τραυλός θα παρουσιάσει μια σειρά μαθημάτων Σύνθεσης ήχου και εικόνας στην προσπάθεια εξερεύνησης του κόσμου των νέων μέσων Computer Graphics (χρήση Adobe PS, Adobe After Effects, Particle illusion, Cinema 4D για δημιουργία τρισδιάστατης εικόνας και animation), non linear editing (Adobe Premier), Cubase και Logic pro για σύνθεση και επεξεργασία ήχου.

Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας θα γίνει την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου και ώρα 16.00 στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών (κτίριο παλαιού Μουσείου).

Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ενδιαφερόμενους.
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία του Ωδείου, Αράτου 23, τηλ. 2610-271087.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Μιχάλης Τραυλός γεννήθηκε στον Πειραιά το 1950. Ξεκίνησε τις πρώτες μουσικές σπουδές το 1970 στο Εθνικό Ωδείο με τον Μιχάλη Βούρτση. Από το 1975 έως το 1980 ακολούθησαν σπουδές σύνθεσης στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία Δυτικού Βερολίνου με τον Isang Yun. Έχει γράψει μουσική για μικρά και μεγάλα σύνολα, για σόλο όργανα, μια Όπερα δωματίου καθώς και διάφορα κονσέρτα για σόλο όργανα και ορχήστρα. Τα έργα του έχουν παιχτεί σε διάφορες χώρες όπως Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ρωσία, Πολωνία, Ισπανία, Αγγλία, Γιουγκοσλαβία, Ολλανδία κτλ. Του έχουν απονεμηθεί διάφορα βραβεία όπως

Α’ Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης Jeunesses Musicales-Belgrade για το ορχηστρικό έργο Eniwetock (1979)

Α’ Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Στουτγάρδης για το κουαρτέτο εγχόρδων Metathesis (1979)

Β’ Βραβείο στο διαγωνισμό Υπουργείου Πολιτισμού (στέγη καλών τεχνών και γραμμάτων) για το κουαρτέτο εγχόρδων Metathesis

Β’ Βραβείο στο διαγωνισμό Υπουργείου Πολιτισμού (στέγη καλών τεχνών και γραμμάτων) για το ορχηστρικό έργο Πρίσμα

Α’ Βραβείο στο διαγωνισμό Δήμου Αθηναίων για το ορχηστρικό έργο Ulesses Adventures (1992)

Β’ Βραβείο στο διαγωνισμό σύνθεσης της πόλης Logronio (Ισπανία) για το έργο 3 Happenings για βιολί, βιολοντσέλλο, τσέμπαλο και ορχήστρα νυκτών εγχόρδων (2006)

Έχει λάβει μέρος τρεις φορές στις διεθνείς μέρες σύγχρονης μουσικής στο Gaudeamus της Ολλανδίας καθώς και στις παγκόσμιες μέρες μουσικής στο Άμστερνταμ το 1985.
Από αρχές του 2013 ο Μιχάλης Τραυλός ξεκίνησε συνεργασία με τον το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες στη Σχολή Ανώτερων Θεωρητικών, Σύνθεσης και ψηφιακής επεξεργασίας video. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο Ωδείο Νέας Μάκρης Γιάννη Χριστοφορίδη.