“Στα μονοπάτια της Ζωϊτάδας – Μετανάστες – Μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα από το 1900 έως σήμερα”

“Στα μονοπάτια της Ζωϊτάδας – Μετανάστες και μεταναστευτικές ροές από το 1900 ως σήμερα» είναι ο τίτλος της παράστασης μουσικής και λόγου που θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το βράδυ τη Δευτέρα 17 Ιουλίου στο θεατράκι της Κρήνης, στο πλαίσιο της ενότητας του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

Η παράσταση διοργανώνεται από τον Σύλλογο  Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κρήνης, το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πάτρας και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου της Πάτρας.

Τα κείμενα της παράστασης έχει γράψει και επιμεληθεί η Κατερίνα Παναγιωτακοπούλου. Η ανάγνωση των κειμένων  θα γίνει από τον ηθοποιό Γεράσιμο Γεννατά.

Τις χορογραφίες επιμελείται ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Χορευτικού Τμήματος Χρήστος Γιαννόπουλος. Την μουσική επιμέλεια της παράστασης έχει η Ορχήστρα του Χορευτικού του Δήμου Πάτρας με υπεύθυνη την Δήμητρα Αψόμωτου.

«Η μετανάστευση είναι κοινωνικό φαινόμενο, πολυδιάστατο και αποτελεί μια δυναμική διαδικασία. Είναι μέρος της ανθρώπινης εξέλιξης της κοινωνίας, του πολιτισμού, ιδίως δε της οικονομίας και της πολιτικής, και διαφοροποιείται από κοινωνία σε κοινωνία, από εποχή σε εποχή».

Είσοδος για το κοινό Ελεύθερη