Στον επόμενο τόνο “Γιορτή Μουσικής”

Με την ενότητα «Γιορτή Μουσικής» συνεχίζονται την Κυριακή 18 Ιουνίου οι φετινές εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας. Για πέντε ημέρες σε διάφορα σημεία της πόλης το κυρίαρχο θα είναι η μουσική. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν οκτώ συναυλίες και μία προβολή ταινίας.
Σημεία αναφοράς των εκδηλώσεων θα είναι το Νότιο Πάρκο, το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο (Νέα Εθνική οδός & Αμερικής), η πλατεία Παντοκράτωρα, ο Πολυχώρος Πολιτισμού στην «Ιχθυόσκαλα», η Αγίου Νικολάου (στο ύψος της Μαιζώνος), το αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου και το Κάστρο του Ρίου.
Το αναλυτικό πρόγραμμα της ενότητας έχει ως εξής:
*Κυριακή 18 Ιουνίου
Συναυλία με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων
Νότιο Πάρκο, ώρα 12.00
*Κυριακή 18 Ιουνίου
World Music Duo με τους Περικλή Αλιώπη (τρομπέτα, φλικόρνο)και Βασίλη Τζιατζιά (κιθάρα, λούπες)
Ο Περικλής Αλιώπης και ο Βασίλης Τζιατζιάς θα μας «ξεναγήσουν» σε ένα μουσικό ταξίδι, γεμάτο βιώματα, εικόνες, μνήμες και ενέργεια. Συνομιλούν επί σκηνής, διανύοντας έναν μακρύ δρόμο, με ταραγμένη ιστορία και πλούσιες μουσικές παραδόσεις, από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, τα Βαλκάνια, την Ελλάδα μέχρι την Λατινική Αμερική και την Τζαζ. Με υλικά πρωτότυπες συνθέσεις και εμπνευσμένες διασκευές, λούπες που δημιουργούνται εν πλω, πορεύονται με καύσιμα την ενωτική δύναμη της μουσικής, σεβασμό στα κατά τόπους ηχοχρώματα, τις ιδιαίτερες τεχνοτροπίες των τόπων, των λαών και των πολιτιστικών τους κληροδοτημάτων.
Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, ώρα 21.30
*Δευτέρα 19 Ιουνίου
Συναυλία με τον Μανώλη Κονταρό
Ο Μανώλης Κονταρός θα μας «ταξιδέψει» στα κρητικά παραδοσιακά τραγούδια, στη μαγεία του ριζίτικου και στα μεθυστικά μονοπάτια του δημοτικού τραγουδιού.
Πολυχώρος Πολιτισμού (πρώην Ιχθυόσκαλα), ώρα 21.30
*Τρίτη 20 Ιουνίου
Συναυλία με τα ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ «Να σε δω να γελάς»
Τα «ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ» επισκέπτονται τόπους αγαπημένους και παρουσιάζουν την ευρηματική παράσταση «Να σε δω να γελάς».
Οι δυο δημιουργοί, Αλέξανδρος & Γιώργος Παντελιάς, επιστρατεύουν ανεξάντλητη σκηνική ενέργεια, χιούμορ και διάδραση, διατηρώντας ιδανική ισορροπία ανάμεσα στις σημαντικότερες στιγμές της 23χρονης πορείας τους.
Πολυχώρος Πολιτισμού (πρώην Ιχθυόσκαλα), ώρα 21.30
*Τετάρτη 21 Ιουνίου
Συναυλία με την Ορχήστρα Εγχόρδων Δημοτικού Ωδείου
Πλατεία Παντοκράτορα, ώρα 20.00
*Τετάρτη 21 Ιουνίου
Συναυλία με τον Θανάση Νικόπουλο
Το κοινό θα απολαύσει τραγούδια του Θανάση Νικόπουλου από τον δίσκο «Μοναχικοί Σαλτιμπάγκοι» με ερμηνευτή τον Κώστα Θωμαΐδη καθώς και από τον κύκλο «Τραγούδια του έρωτα και της θάλασσας» με την Βάλια Τσιργιώτη.
Παίζουν : Νίκος Τατασόπουλος – μπουζούκι, Κυριάκος Γκουβέντας – βιολί και στα κρουστά ο Νίκος Τουλιάτος.
Θ’ ακουστούν τραγούδια του Έρωτα και της Θάλασσας και όχι μόνο, πάνω σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, Νίκου Καββαδία, Άλκη Αλκαίου, Χριστόφορου Λιοντάκη, Μάνου Ελευθερίου, Κ.Χ.Μύρη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Θάνου Μικρούτσικου,Σταύρου Ξαρχάκου, Μάνου Λοΐζου, Γιάννη Μαρκόπουλου, Σταμάτη Κραουνάκη.
Πολυχώρος Πολιτισμού (πρώην Ιχθυόσκαλα), ώρα 21.30
Χορηγός ΑΠΟΛΛΩΝ Ο.Σ.Δ.Δ.Ε.Μ.
*Τετάρτη 21 Ιουνίου
Συναυλία με την Ορχήστρα του Χορευτικού Τμήματος
του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων «Γιορτή Μουσικής»
Αγίου Νικολάου (στο ύψος της Μαιζώνος), ώρα 21.00
*Τετάρτη 21 Ιουνίου
Δημοτικός Κινηματογράφος
«Μaria by Callas : H Mαρία Κάλλας Εξομολογείται»
Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ώρα 21.30
*Παρασκευή 23 Ιουνίου
Αφιέρωμα «100 χρόνια από τη γέννηση» της ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΛΑΣ
«…Έζησα για την τέχνη και τον έρωτα! -…Vissi D’ Arte Vissi d’ Amore (Tosca)
Eρμηνεύουν: Βασιλική Καραγιάννη – σοπράνο, Άρτεμις Μπόγρη – μέτζο σοπράνο, Μαίρη Γουγούση – σοπράνο, Ιωάννα Τσιλιμίγκα – σοπράνο, Ανδρέας Καραούλης – τενόρος, Χάρης Ανδριανός – βαρύτονος
Σκηνοθετική Επιμέλεια – Ευανθία Στιβανάκη, Καλλιτεχνική Επιμέλεια – Σταμάτης Μπερής – Αφήγηση & Επιμέλεια Κειμένων – Λυδία Αγγελοπούλου, Μουσική προετοιμασία – Φρίξος Μόρτζος, Σχεδιασμός φωτισμών – Νίκος Σωτηρόπουλος
Φρούριο Ρίου, ώρα 21.30
*Για την συναυλία αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από την γέννηση της Μαρίας Κάλλας έχει ξεκινήσει ήδη η προμήθεια των εισιτηρίων από την ηλεκτρονική πλατφόρμα ticketservice