Στου Παραδείσου τα μπουζούκια”

Μία από τις σημαντικότερες  περιόδους  του λαϊκού τραγουδιού – από τη δεκαετία του 1950, έως και τη δεκαετία του 1980 – θα αναδειχθεί το βράδυ  της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου  στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας .

Στο πλαίσιο της συναυλίας με τίτλο ‘Στου παραδείσου τα μπουζούκια» που διοργανώνει  ο Πολιτιστικός Οργανισμός  Δήμου Πατρέων ,το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας παρουσιάζει τον  Φίλιππο Νικολάου και την  60μελή Συμφωνική Λαϊκή Ορχήστρα «Εν Χορδώ» του μαέστρου Θοδωρή Γεωργόπουλου.

Ο Φίλιππος Νικολάου θα έχει τον κεντρικό ερμηνευτικό ρόλο, σε ένα πρόγραμμα  διάρκειας 2,5 ωρών , το οποίο περιλαμβάνει μοναδικές   επιτυχίες του λαϊκού πενταγράμμου, αλλά και τραγούδια-σταθμούς από την προσωπική  του δισκογραφία , όπως «Στο άδειο μου πακέτο», «Όταν», «Μια καρδιά για σένα», «Φθινοπωρινά φύλλα» .

Τον συνοδεύει η Πατρινή Ορχήστρα «Εν Χορδώ» της ομώνυμης Σχολής Εκμάθησης Παραδοσιακών Οργάνων, που διευθύνει ο μαέστρος και μουσικοσυνθέτης Θοδωρής Γεωργόπουλος,.

Το πρώτο μέρος της παράστασης, θα καλύψουν ερμηνευτικά οι Πατρινοί τραγουδιστές, Γιώργος Παράμερος, Διονυσία Καρόκη, Δημήτρης Δημόπουλος και Ανδριάνα Τσαγκάρη.

Μαζί με την 60μελή Ορχήστρα «Εν Χορδώ», θα συμμετάσχουν επίσης:

Χορευτικός Σύλλογος Καλλιθέας, με επικεφαλής τους χοροδιδασκάλους Βασιλική Σιβρίκα και Νίκο Κοτσόκολο, που θα υποστηρίξει χορευτικά τα τραγούδια.

Παιδική Βυζαντινή Χορωδία της Ανδριάνας Τσαγκάρη, που θα συνοδεύσει ορχήστρα και τραγουδιστές.

Συντελεστές:

-Την καλλιτεχνική διεύθυνση της φιλόδοξης παραγωγής «Στου Παραδείσου τα μπουζούκια», έχει ο μαέστρος Θοδωρής Γεωργόπουλος

η σκηνοθεσία και τα σκηνικά ο Θάνος Μπαλαφούτης

-Τα κοστούμια υπογράφει η Κατερίνα Μπουρδοπούλου

Την εικαστική επιμέλεια έχει η Κανέλλα Στασινοπούλου

ην παρουσίαση της εκδήλωσης και την οργάνωση παραγωγής, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Ρηγόπουλος.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο συγγραφέας Κώστας Παπασπήλιος,  ο οποίος θα ξετυλίξει άγνωστες πτυχές από το έργο και τη ζωή, των μεγάλων συνθετών και στιχουργών του λαϊκού τραγουδιού.

Τιμή Εισιτηρίου 10.00€