Στου Παραδείσου τα μπουζούκια”

Το λαϊκό τραγούδι, όπως αυτό σημάδεψε την ελληνική μουσική πραγματικότητα ιδιαίτερα  το διάστημα από την δεκαετία του’ 50 έως και τα τέλη του ’80, αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί αύριο  (Παρασκευή)  στις 9.30 το βράδυ στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας.

Η συναυλία – τα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί και τα λίγα που θα υπάρξουν από τυχόν επιστροφές θα διατεθούν στα εκδοτήρια του Ρωμαϊκού Ωδείου – πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας .

Ο Φίλιππος Νικολάου έχει τον κύριο ερμηνευτικό ρόλο και μαζί του είναι η 60μελής Συμφωνική Λαϊκή Ορχήστρα «Εν Χορδώ» του μαέστρου Θοδωρή Γεωργόπουλου και θα παρουσιάσουν  ένα επιλεγμένο πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει τις «χρυσές»  επιτυχίες του λαϊκού πενταγράμμου.

Πρόκειται για μια συναυλία – παράσταση , αναδρομή στο λαϊκό τραγούδι, υπό τον τίτλο «Στου Παραδείσου τα μπουζούκια».

Ο Φίλιππος Νικολάου  έχει τιμηθεί  με «πλατινένιους» και «χρυσούς» δίσκους, ενώ στα «πεπραγμένα» του καταχωρείται ότι ανέλαβε τα φωνητικά των «Play Boys», όταν αποχώρησε η τραγουδίστριά τους Ία Κούκα. Τον Μάρτιο του 2010 κυκλοφόρησε ο 41ος δίσκος με τίτλο: Μ’ ένα ζεϊμπέκικο”  σε δικούς του στίχους.

Σημείο αναφοράς στην πολύχρονη  καριέρα  του τραγούδια όπως,  «΄Οταν» «Με την πρώτη στάλα» «Μεγιε μελέ» «Ακόμα μια φορά», «Θά θελα» «Θα σε περιμένω πάντα», «Φορές φορές», «Μου χρωστάς, δε σου χρωστάω», «΄Ομορφες στιγμές», «Τόση καρδιά τόση αγάπη» , «Αυτό το κάτι στη ζωή» , «Μάη μου», «Τι γλυκές πού ναι οι γυναίκες», «Μια νύχτα μαζί», «Η προδοσία»,(το άδειο μου πακέτο).

 Η  Πατρινή Ορχήστρα «Εν Χορδώ» της ομώνυμης Σχολής Εκμάθησης Παραδοσιακών Οργάνων, που διευθύνει ο αναγνωρισμένος μαέστρος και μουσικοσυνθέτης Θοδωρής Γεωργόπουλος, αναδεικνύει τις σημαντικότερες περιόδους του λαϊκού τραγουδιού, από τη δεκαετία του 1950, έως και τη δεκαετία του 1980.

Το πρώτο μέρος της παράστασης, θα καλύψουν ερμηνευτικά οι Πατρινοί τραγουδιστές, Γιώργος Παράμερος, Διονυσία Καρόκη, Δημήτρης Δημόπουλος και Ανδριάνα Τσαγκάρη.

Εκτός από  την 60μελή Ορχήστρα «Εν Χορδώ», θα συμμετάσχουν επίσης

-Ο Χορευτικός Σύλλογος Καλλιθέας, με επικεφαλής τους χοροδιδασκάλους Βασιλική Σιβρίκα και Νίκο Κοτσόκολο, που θα υποστηρίξει χορευτικά τα τραγούδια.

-Η Παιδική Βυζαντινή Χορωδία της Ανδριάνας Τσαγκάρη, που θα συνοδεύσει ορχήστρα και τραγουδιστές.

Συντελεστές

-Την καλλιτεχνική διεύθυνση της παραγωγής «Στου Παραδείσου τα μπουζούκια», έχει ο μαέστρος Θοδωρής Γεωργόπουλος

-Τη σκηνοθεσία και τα σκηνικά ο Θάνος Μπαλαφούτης

-Τα κοστούμια υπογράφει η Κατερίνα Μπουρδοπούλου

-Την εικαστική επιμέλεια έχει η Κανέλλα Στασινοπούλου

-Την παρουσίαση της εκδήλωσης και την οργάνωση παραγωγής, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Ρηγόπουλος.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο συγγραφέας Κώστας Παπασπήλιος,  ο οποίος θα ξετυλίξει άγνωστες πτυχές από το έργο και τη ζωή, των μεγάλων συνθετών και στιχουργών του λαϊκού τραγουδιού.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.30

Τιμή Εισιτηρίου 10.00€